Milyen autót ajánlanátok 1-1,2 millióért napi használatra?
TDI-t.
Évi 30ekm-re, napi 100+ km-el kis szerencsével már fenntartható gazdaságosan.
Ha az utazási komfort számít, akkor 1.5-2.0 TDI, ha a megbízhatóság, akkor sokkal fiatalabb, de ezért kisebb 1.2-1.4 TDI jöhet szóba.
Márkát direkt nem írok, nehogy elkezdődjön a szitkozódás.
Országúton csak 1 literrel fogyasztanak kevesebbet a dízelesek (városban már jelentős lenne a 2-3 liter), tehát évente 350 liter/160 ezer Ft megtakarítást hozhatna egy dízelautó. De ugyanannyi pénzért jóval öregebb, többet futott dízelautót kapsz csak.
Pl. 2007-2008-as benzines Astra H-kban úgy átlag 150 ezer kilométer van, az ugyanennyibe kerülő 2005-2006-os dízelekben meg 300 ezer.
Utóbbiakkal is lehet szerencséje az embernek, de ne csodálkozzon akkor sem, ha azt mondják neki egy motorhiba szervizelésnél, hogy ez bizony gazdasági totálkáros. (Pl. 1 év használat után 800 ezer lenne a javítás, utána sem érne többet.)
Én 2009-es Coltot vettem tavaly.
1,3-as benzines.
Legalább havi 1200 km-t megyek vele, és nagyon szeretem. Jó választás volt, minden szempontból.
De én leginkább egyedül használom, és max bevásárolok vele, szóval a csomagtér nekem nem volt szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!