Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezt minek tekinti a VÉDA? Félek.

Ezt minek tekinti a VÉDA? Félek.

Figyelt kérdés
Egy forgalmas miskolci úton (a Pláza környéke) sárgába belementem a céges Transittal, mert haladtam a konvojjal körülöttem. Azután már láttam hogy hirtelen a másik úton levő emberek kanyarodnak be, pikk-pakk ott találtam magam a kereszteződésben és nem tudtam mit tenni, vsiszatolattam a sávba ,ahol atjottem a sárgán(már piroson?!) Ezt minek tekinti a rendszer ? Mennyi idő múlva jön és milyen büntetés ? 50-100k, vagy ez esetben afelett egy horror összeg ? Inkább így ott is hagyom a céget mert nekem nem kell az ordítás bent.. Válaszoljatok kérlek mire szamitsak. Köszi , 24F

2019. ápr. 24. 23:07
 1/7 anonim ***** válasza:
A VÉDA kamera tulajdonképpen csak arra alkalmas, hogy sebesség túllépést büntessenek vele. Röviden: nem minden közlekedési szabálysértés tartozik az objektív felelősség körébe. Márpedig csak ez alapján lehet a tulajdonost büntetni (üzemben tartót).
2019. ápr. 24. 23:30
 2/7 A kérdező kommentje:
1) sajnos ez nem igaz , egyik ismerőst ott büntették meg elvileg sárgán ment at. 2) átmentem sárgán , aztán tolatva átmentem a full piroson kvázi vissza a helyemre. Ez így mi lesz ? Inkább felmondok komolyan ..elegem van , nem fogok 100ezreket fizetni annak a genyo cégnek .
2019. ápr. 24. 23:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Sárgán áthajtás nem büntethető, mert ha nem tudsz megállni, akkor átmehetsz. Ez a sárga lényege. Azt meg a VÉDA sem tudja megmondani, hogy meg tudtál-e volna állni, mert méregetni és számolgatni kell hozzá.
2019. ápr. 25. 01:37
 4/7 D. Brasco ***** válasza:

"sajnos ez nem igaz , egyik ismerőst ott büntették meg elvileg sárgán ment at. "

Ezzel csak annyi a probléma hogy a sárgán át lehet menni a masik meg hogy kb nincs olyan ember az orszagban akit ezert megbüntetett volna a véda tekintve,hogy csak sebesseget mér a millio masik elhiresztelt funkcio ellenere

2019. ápr. 25. 07:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Rád sz@rik a VÉDA nyugi
2019. ápr. 25. 07:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez a VÉDA funkciója, hogy FÉLJENEK tőle a polgárok. Semmi másra nem jó.

Ezt a müveletet Budapesten hetente megcsinálom, és semmi sem jön.

2019. ápr. 25. 08:07
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt egy nagyon hasonló esetem. Lámpás kereszteződés, felette VÉDA. Haladtam a sorral, előttem egy magas felépítményű teherautó szüttyög. Teljesen be volt sz@rva a VÉDÁtól ezért a kereszteződés előtt még le is fékezett és 40-nel haladtunk kb. Én emiatt feltorlódtam rá. A lámpát már csak az utolsó pillanatban láttam, mikor sárga volt. Sőt, már váltott pirosra. Mivel mögöttem is fel voltak torlódva, nem akartam besatuzni, átmentem a kereszteződésen. Van kamera az autómban. Utólag visszanéztem. Mikor a kereszteződés előtti vonalhoz értem, már pirosra váltott a lámpa. Szóval piroson jöttem át egyértelműen. Meg voltam győződve róla, hogy jön majd az 50.000-es csekk. (Elvileg ennyi a büntetési tétele a piroson áthajtásnak.) Ez sok éve volt, azóta se jött semmi. :) Szóval még ne vegyél mérget arra, hogy megbüntetnek. Akkor foglalkozz vele, ha megkaptad a csekket.

Amúgy ha ilyenért ordibálnak, akkor én úgy otthagynám azt a céget, hogy csak na! Én is vezetek céges autókat. Kollégámat már le is fotózta a traffipax gyorshajtás miatt céges autóval. Mivel az autók a cég nevén vannak, a cég fizeti be a büntetést elő körben. Aztán a menetlevelek alapján kikeresik hogy akkor ott melyik kolléga vezetett. Majd közlik vele, hogy ez történt, a következő fizetéséből levonják a 30.000-es büntetés díját. Senki nem ordibál senkivel, semmilyen más következménye nincs. Nem pikkelnek rá. Szerintem ez így korrekt. Aki hibázik, fizet és túl van tárgyalva.

2019. ápr. 25. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!