Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volkswagen Golf IV 1.4 vélemény?

Volkswagen Golf IV 1.4 vélemény?

Figyelt kérdés

Gyorsba összeszedem, miért gondoltam jónak ezt a típust:

-Ez lenne a második autóm, és mert szeretem a kicsi kocsikat

- Német márka, akkor az már csak megbízható és masszív lehet, pont amire szükségem van.

- Sok alkatrész kapható, így a javítása is olcsóbb.

- Benzines legyen, 5-6 fogyasztással.

- 2000-es évjárat, mert az az évjárat, ahol még ügyeltek a hosszú élettartamra.

A legtöbb pontot másoktól ill. hosszas utánaolvasás alapján szereztem meg. A célom a kérdéssel az lenne, hogy meggyőzzetek vagy lebeszéljetek erről a típusról. Szóval nyugodtan lehet vitatkozni a pontjaimmal :)

Ha valaki a saját elvárásaim alapján tud mondani egy másik autót, akkor örömmel várom.

500ezer a limit, fontos a megbízhatóság és a szívósság (Egy kocsim van, ha nem indul be reggel, akkor nem tudok máshogyan melóba menni és meg vagyok lőve.)

2019. ápr. 23. 23:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem volt, zabálta az olajat, 1l/1000km, úgy tudom gyárilag is valami 700-800ml van megadva.

Harmatgyenge, ahol akkor laktam volt egy emelkedő, ne kérdezd hány %-os de 3 asban nem bírta a hegyet, azután az 1.6 71 ló. F Astrám vígan ment ki 3asban.

Fogyasztani úgy fogyasztott 7 litret, hogy 110-120 al jöttünk autópályán 1400 km ert, vegyesben 8 felett van.

Megbízhatóságra nem tudok semmit mondani, átmeneti autó volt, de vezetni jó volt, a teljesitménytől eltekintve.

2019. ápr. 24. 00:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon gyenge ez a motor, max. városba ajánlható. Egy Polo-ba még úgy ahogy elmenne, Golfba egyszerűen kevés.

Ezt az 5-6 literes fogyasztást nem tudom honnan szedted, de ez városban 8-9 litert simán be fog zabbantani. De még országúton is 6-7-et.

A VW-nel az a baj, hogy divatmárka, és ez meglátszik az árakon.

Én a helyedben Skodát vagy Seatot néznék. Nagyrészt VW technika van bennük, de valamivel olcsóbbak, mint a volkswagenek.

De egyébként már volt a kérdés párszor:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__47..

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__72..

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__86..

2019. ápr. 24. 00:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Nagyon vigyázz, hogy nehogy 2001-est vegyél...

Egyébként jó autó a Golf IV, nekem is volt.

Viszont 1.4-et ne. Nem túl jó az a motor, és nagyon gyenge. 1.6 16v, de ha még jobbat akarsz magadnak, akkor 1.8, bár abból kevés van.

A tipikus rohadási pontoknak, és gyenge részeknek meg gondolom már utánanéztél

2019. ápr. 24. 07:07
 4/5 D. Brasco ***** válasza:
100%

"500ezer a limit, fontos a megbízhatóság és a szívósság "

Akkor lehet nem ezt a nígyes gófot kellene minden áron eröltetni csak azért mert vw és mert német!Ez egy harmatgyenge szar amitől raadasul teljesen irreális dolgokat varsz el pl az 5-6literes fogyasztas!Ennyit még egy twingo vagy egy punto is csak nagyon odafigyelve hoz,pedig abba még kisebb motor van és alsó hangon vagy 250-300kilóval könnyebbek!A góf meg még jol tul is van árazva csak azért mer' ez vw!Én a helyedben hanyagolnám ezt a dolgot.....viszont sok szerencsét ezzel a hozzáállással:2000-es évjárat, mert az az évjárat, ahol még ügyeltek a hosszú élettartamra.......Ez kb a nettó baromságok ne továbbja.......

2019. ápr. 24. 07:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem pont egy 1,4-es Golf 4 van (BCA motorkód), úgyhogy nyugodtan kerdezhetsz, ha valami érdekel.

De azt már most elárulom, hogy átlagban 7-8 litert fogyaszt, mivel az a 75 ménes nagyon kevés egy kb. 1200 kilós autóhoz. És mivel lomha, ezért jobban fogod taposni, amitől még több lesz az átlagfogyasztás. :)

A probléma ott kezdődik, hogy az 1,6-os motorral sem jársz jól. Mivel neked látszólag fontos az alacsony fogyasztás, így a régebbi 8 szelepes kiesik, marad az újabbik 16 szelepes. Az utóbbival meg az a bibi, hogy 4000-es fordulat alatt egyszerűen halott. Totalcaron is találsz egy cikket erről, teljesítménygörbével együtt. Így meg ugyanott vagyunk, mint ahol voltunk: mivel nincs a motornak ereje 4000 alatt, ezért pörgetni kell, ami nyilvánvalóan megint nem a fogyasztasnak kedvez. :)

Ettől eltekintve egy jó autó, én szeretem. Majdnem egy éve megvan, eddig csak a generátort kellett felújítani (kopp-kopp). Véleményem szerint az akkori hatchbackek közül az egyik legjobb, legfiatalosabb formával rendelkezik, én emiatt választottam.

Azonban 500 ezerért nem fogsz jó állapotút találni, ezt garantálom. Megneztem vásárlás előtt jópár példányt, úgyhogy ha megfogadod a tanácsom, 700-tól indítod a keresést. Egy jó állapotú dízel meg még ennél is drágább.

2019. ápr. 24. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!