Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kamionozás Angliában?

Kamionozás Angliában?

Figyelt kérdés

Régóta foglalkoztat a kamionozás gondolata, azonban ahogy hallom, itthon elég rossz a helyzet, Európai viszonylatban pedig a nyelvtudásom 0, angolul viszont felsőfokon beszélek. Sokan mondják, hogy "elég csak a fontos kifejezéseket megtanulni", de azzal nem sokra megyek, ha nem értek meg semmit, amit nekem mondanak.

Így vetődik fel Anglia, viszont ha jól hallottam ott sem túl vidám az élet különböző okokból. Alapvetően milyen ott kamionozni? Megéri az angol belföld? Tényleg olyan nagy a baj a folyamatos felvágások miatt, mint ahogy például ST22 Lacika mondja? Milyen a fizetés, illetve mi alapján számolják a bért? Ilyesmi kérdésekre választ, tapasztalatokat, véleményeket meghallgatnék.

2019. ápr. 20. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Van valamennyi gyakorlatod? A nélkül esélytelen vagy kinn dolgozni. Én például egy nyelvet se tudtam és mégis elboldogultam vagy 40 országban. De ha tudod az angolt már itthon is előnyöd lenne.

Te mint kezdő a fizetést egy darabig felejtsd el, fizetnek annyit hogy éhen nem halsz.

De ha bele hajtanak különböző dolgokba akkor elkövetsz annyi hibát hogy még két fizetés is kevés lesz , mire mindent levonnak. Mert bármi hibát elkövetsz, 100 %-ig mindent kikell fizetni. Megérni megéri angolban dolgozni, de nagyon kemény munka. Már csak a baloldali közlekedés miatt is sokall nehezebb még egy nagy rutinnal rendelkezőnek is.

2019. ápr. 20. 19:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Itthon elég rossz? Nettó 400.000-rel minden csak nem rossz a sofőrök helyzete most, akkora a sofőrhiány (nemzetköziben). Angollal mindenhol boldogulsz, magyar belföld nyilván kevesebbet fizet, cserébe itt is alhatsz sok esetben fülkében...
2019. ápr. 21. 10:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem, minek mennek az emberek a távoli Angliába? Itt van mellettünk Ausztria és Németország, jó fizetéssel, tiszta és rendezett, normális cégekkel és ipari parkokkal. Illetve ott van Anglia a kosszal, fejetlenséggel, szűk utakkal és jobbkormányos kamionokkal. Minek mennél oda? Főleg most ezzel a BREXIT-el, amilyen biztonytalan a helyzet, nem garantált, hogy nem küldenek haza 1-2 év múlva.
2019. ápr. 21. 18:04
 4/5 anonim ***** válasza:

nettó 400? Már 500 nál tartunk 1 hónapra vetítve minden nagyobb cégnél. Legalább...

Emellett az egyik legcigányabb ország kamionozás szempontjából Anglia... Alig van autópálya, szaros kis szűk utak, alig van kamionos parkoló országszerte, a zuhanyzók ingyenesek tehát olyan állapotban van (már ha egyáltalán működik) hogy besírsz, az ondó a falon stb nem ritka dolog (én láttam már...), a wck is össze vannak xarva nagyon sokszor, nem takarítják, mert azok is ingyenesek szóval kit érdekel?

Ha lay-by ban állsz meg 90% hogy leszívják az üzemanyagod vagy felvágják a ponyvád és ha olyan az áru le is pakolják mindjárt. Lay by, az kb olyan mintha a leállósávon szundikálnál egy pályán, úgy leng a kamion mint a hintaágy, és ha valaki kicsit belaszik akkor olyan szépen beléd csattan.

Közlekedni nem tudnak, idióta marha a nagyrésze, a 4 sávos autópályán képesek egymás mellett menni 100-al, és pont nem érdekli hogy jössz mögötte...

Értelmes ember nem akar ebbe a fertőbe menni, amíg a Waberersnél voltam pl (igen, értelmes ember oda se akar nagyon menni... :D ) akikkel beszéltem, mindenki utálta Angliát, nem véletlenül, nagyon nagyon ritka aki azt mondta, hogy ő szereti.

Szóval nekem ha pisztolyt tartanának a fejemhez akkor se mennék oda hosszú távra.

Jah és a kedvencem az, amikor olyan helyre rakják a céget, ahol bent a cégnél 1 kamion fér el, odarendelnek kb 3 at egy időpontra, és nincs sehol a környéken parkoló, és forgalmas industrial zóna, és jobb esetben azt mondják gyere vissza erre az időpontra, és addig elküldenek, de rosszabb esetben meg érkezési sorrend van, de nincs hol megállni, na mi van ilyenkor? Meg ha zöld mellény nélkül mersz kiszállni, bakancs nélkül, meg sokszor sisak nélkül az főben járó bűn, és még az angol kamionos is leüvölti a fejed, még az irodába se mehetsz be ezek nélkül...

2019. ápr. 23. 19:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Már itthon is meg lehet keresni 500-600-at, még többet is. És nem kell uniózni, fix német, osztrák, max. svájci fuvarok vannak. Nagy a sofőrhiány, a cégek bővítik a flottát, szóval sofőr kelleni fog, az fix.

Én is gondolkodtam Anglián, de inkább Ausztria vagy Németország bajor vagy baden-württembergi része akkor. Ott is megkapsz annyit, mint az angoloknál, fölösleges kimenni a szigetig, szerintem. Persze, ki hova akar menni, sofőrként szerintem bárhova el tudsz menni. Amúgy meg magadnak kell mindent megtapasztalni, nem 1-2 videó alapján - amelyek lehetnek hasznosak - de csak szegmenseket mutatnak meg, plusz meg vannak vágva. Az a valós, amit te tapasztalsz, látsz.

Angolul vagy németül, vagy mindkét nyelvet, érdemes tanulni. Azokkal elboldogulsz Európában.

2019. máj. 13. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!