Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Légtömeg mérő problémába...

David100012 kérdése:

Légtömeg mérő problémába valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Helló! Lenne egy 99-es Bmw e39 525tds autóm. Régen olyan baja volt hogy néha ha oda léptem a gázra akkor tök jól gyorsult meg vette a lapot rendesen néha pedig ennek pont az ellenkezőjét produkálta. Tehát volt olyan hogy padlóztam az autót de semmi ereje sem volt. Ja és néha így elindulásnál kicsit fulladozott az autó. Akkor mondták hogy légtömeg mérő baja lesz a kocsinak. Említettek olyat hogy ne vegyek új alkatrészt merthogy azok nem szoktak jók lenni, hanem vegyek egy jó gyári bontottat. Meg is volt tehát hogy vettem egy bontóból egy gyárit amire az eladó azt mondta hogy tuti jó. Bele raktam tehát az “ új “ légtömegmérőt de azzal meg azt produkálta az autó hogy még annyira se ment mint eddig... és meg jobban fulladozik.. úgy gondoltam hogy a légtömegmérő amit vettem az rossz, így vettem még egy bontottat. Most ott tartok hogy ezzel is ugyan olyan gyenge az autó mint a másikkal is.. és lövése sincs hogy mi lehet vele. Lehet hogy pont volt akkora szerencsém hogy mind2 szer rossz légtömeg mérőt vettem?? Szerelő most nagyon elfoglalt és ezért nem bírom őt kérdezni meg csesztetni ilyenekkel tehát ha valaki most tudna segíteni nekem annak nagyon hálás tudnék lenni!

2019. ápr. 13. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

"Szerelő most nagyon elfoglalt és ezért nem bírom őt kérdezni meg csesztetni ilyenekkel..."

De, igenis csesztesd, hisz gondolom rá hallgatva vettél (kétszer is) bontott légtömegmérőt. Egyébként óriási baromság. Egy Bosch légtömegmérő ezerszer jobb lett volna, mint egy bizonytalan gyári bontott. Itt senki nem fogja neked megtávgyógyítani az autód.

2019. ápr. 13. 11:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Jogos! Igazad van.
2019. ápr. 13. 12:12
 3/9 anonim ***** válasza:

ne vegyek új alkatrészt merthogy azok nem szoktak jók lenni???????? persze nyilván,ha valami gagyi után gyártottat veszel

Bizti a légtömegmérővel van gond? Ki lett iktatva és úgy kapásból megoldódott a gond?

2019. ápr. 13. 12:56
 4/9 A kérdező kommentje:

Bizti a légtömegmérővel van gond? “Ki lett iktatva és úgy kapásból megoldódott a gond?”

Ezt nem értem.

2019. ápr. 13. 13:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Légtömegmérő csatiját lehúzni és ha a motor működése javul akkor értelem szerűen a légtömegmérővel van gond. Ellenkező esetbe meg máshol van a gond és feleslegesen vásárolod fel az összes bontott légtömegmérőt. De multiméterrel is lehet ellenőrizni a működését.

Nekem is kitalálta a szerelő a légtömegmérőt,mondtam neki,hogy én ebbe kételkedek..akkor kitalálta,hogy bebizonyítja az igazát, végül lambdaszondát kellett cserélni

2019. ápr. 13. 13:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Oh király válasz! 😀 lehuztam a csatit és mentem a kocsival. Az eredmény az lett hogy lehúzott csatival még rosszabb a helyzet mintha rajta lenne.. ha elviszem diagra az kimutatná hogy mi a hiba?
2019. ápr. 13. 13:33
 7/9 anonim ***** válasza:
A légtömegmérőd köszöni szépen,de jól van. Igen, lehet tovább lépni és diaggal nyomozni, élőadatot is nézni. Kitartással és idővel meg pár szerelő után meglesz a probléma forrása :) Meg néha az se baj,ha kicsit kételkedsz abba amit a szerelő mond.
2019. ápr. 13. 14:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 😁
2019. ápr. 13. 17:13
 9/9 anonim ***** válasza:

A diag mindenképp jó lenne. De attól még lehet a légtömegmérő a hibás. Ugyanis jel hiányában a szofver memóriából dolgozik. Ha a memóriában is már a téves értékek vannak benne akkor nem tud megjavulni.

Légtömegmérőből meg nem tudom ki kondta neked hogy montottat vegyél de jó hülye volt. Nagyon érzékeny műszer. Általában a bontóban nem légmentes steríl helyen tárolják, hanem koszolódik. Emellett lehet hogy nem is kellett volna újat venned, elég ha megtisztítod a szálat benne légtömegmérő tisztító sprével.

2019. ápr. 21. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!