Miért mondják azt hogy a BMW a legszervizigényesebb márka? Miben tér el a többitől?
Sok motornál korai láncnyúlás, elektronikus hibák előfordulása, átlagtól eltérő olajfogyasztás(116-118i amiről tudok)
Amilyen szép és jó autók(hátsókerék miatt) olyan vállalhatatlanok, ami meg vehető kategória régebbiekből és fiatalabbakból, azokért irreális árakat kérnek csak a neve miatt, ezért nincs bmw a portán.
Viszont ha lenne sok pénzem egy 0km-es bmw-re megvenném, és kíváncsian követném figyelemmel hogy többször kell-e meglátogatni a szakszervizt, mintha vettem volna egy hasonló teljesítményű autót...
Utolsónál az igazság, nem azt kell alapulvenni ami ebben az országban megy ahol a BMW-k nagy része már ronccsá hajtott hülyegyerekautó, aztán nem csoda, hogy hullik széjjel.
Semmivel sem megbízhatatlanabbak mint a másik két német ebben a kategóriában, csak épp a másik két németnek az a szerencséje, hogy nem azokból lett a hülyegyerekautó = kevesebb darab megy széjjel, nem lesz akkora híre.
Szerintem újonnan nem jelentősen szervizigényesebbek a préimum autók ( pl BMW) mint a többi. A használt kocsik esetében már más a helyzet, minél több extra, minél bonyolultabb technika, annál több a hibalehetőség.
Erről szerintem teljesen egzakt felmérés nincs is, pl itt van ez:
Látjátok a listán a Suzukit? Problémásabbak mint egy BMW? :D
" J. D. Power idén negyedik alkalommal végezte el Németországban mértékadó járműmegbízhatósági felmérését (Vehicle Dependability Study, VDS). Ennek során közel 15 ezer aktív autóhasználó írta meg részletesen, hogy az 1-3 éves, újonnan vásárolt autójukkal hány problémájuk, vagy inkább csalódásuk akadt az előző 12 hónap során."
15 ezer autóhasználó a minta, de csak Németországban évente több mint 3 millió új autót adnak el, ráadásul a lista első helyezett gyártójának egy modellje sem szerepel a 30 legtöbbet értékesített típus listáján! :D
Ez a statisztika alátámasztja, hogy a BMW tényleg problémás, csak valahogy számomra mégsem fér össze az eladási adatokkal.
Nem tudom lehetséges ezt gyári/márkaszervizes adatokkal mérni nagy pontossággal vagy egyáltalán létezik-e ilyen adatbázis..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!