Az legális-e ha egy autóban a gyári váltót kicseréled egy másikra ami nem gyári? Ahhoz is kell mindenféle engedély meg ilyenek?
Azért inkább fogalmazzunk úgy hogy kevés embert érdekel. Engem például igen, és ha autót veszek mindig ellenőrzöm hogy a váltó sorozatszáma egyezik-e a gyári nyilvántartással. Az alvázszám alapján a legtöbb márka esetében (a német prémiumoknál biztosan) le lehet kérdezni az eredeti fődarabok (motor, váltó) sorozatszámát, amivel az adott autó lejött a szalagról. És én ezt mindig meg is nézem, sosem veszek fődarab-cserés autót.
De ez inkább egyéni perverzió, nem jellemző hogy az átlagvevő foglalkozna ezzel.
A motorszám egyébként a forgalmiban is nyilvántartott adat (hacsak nem motorkódos a forgalmid), ezzel szemben a váltó sorszáma a kocsi okmányaiban nincs nyilvántartva, tehát ha típusazonosra cseréled, jó eséllyel soha nem jön rá senki, hacsak ki nem fogsz egy olyan precíz vevőt mint mondjuk én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!