Milyen takaró ponyvát ajánlonotok az autómra?
Mire kell oda figyelni ponyva választásnál?
Peugeot 307 cc
Garázs nincs.
Állandó zárt kertbe, napi használatra... (macskák, nyestek) szét cseszik a fényezést, össze ugrálják.
Ne legyen túl feszes, mivel az sem tesz jót a fényezésnek ha dörzsölődik, de ne is lafogjon.
Példának okán S osztályos Mercire kell XL méret.
Plusz legyen erős gumi az alján, hogy ne vigye el a szél. No és persze legyen vízálló(nem mindegyik az).
De a te helyedben betérnék egy autó boltba és kikérném a szakértelmet.
Meg se nyitottam a kérdést, már eleve tudtam hogy ezeket a klasszikus, szájhagyomány útján terjedő válaszokat fogják írni. :D
Az én autómon is volt ponyva átmenetileg, kb egy évig, amíg nem volt garázs. Se nem karcolódott össze, se nem rohadt szét. Az alap, hogy koszos és/vagy vizes autóra nem húzzuk rá. Ezt a szabályt be kell tartani és nincs gond.
Több ponyvát kipróbáltam. Több olyan is volt, amit vízállóként hirdettek, de nem volt az. Volt méregdrága típus is ilyen. Vagy 3-4 félt próbáltam. Végül egy olcsó Auchanban kapható típus jött be. Ez hasonló anyagú, mint a viaszosvászon: belül puha textilszerű, kívül vízálló műanyagszerű. Nem tudom árulnak-e még ilyet, én jó 7-8 éve vettem valami 4-5eFt-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!