Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen takaró ponyvát ajánlono...

Milyen takaró ponyvát ajánlonotok az autómra?

Figyelt kérdés

Mire kell oda figyelni ponyva választásnál?

Peugeot 307 cc

Garázs nincs.

Állandó zárt kertbe, napi használatra... (macskák, nyestek) szét cseszik a fényezést, össze ugrálják.

2019. ápr. 5. 20:10
 1/4 A kérdező kommentje:
*Ajánlanátok
2019. ápr. 5. 20:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Ne legyen túl feszes, mivel az sem tesz jót a fényezésnek ha dörzsölődik, de ne is lafogjon.

Példának okán S osztályos Mercire kell XL méret.

Plusz legyen erős gumi az alján, hogy ne vigye el a szél. No és persze legyen vízálló(nem mindegyik az).

De a te helyedben betérnék egy autó boltba és kikérném a szakértelmet.

2019. ápr. 5. 20:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Hacsak nem mosod mindig pormentesre az autót akkor karcolni fogja a fényezést, illetve ha esik az eső akkor bedunsztolod vele az autót és rohadni fog. Ezeket nem tudod kikerülni akármilyen ponyvát is veszel.
2019. ápr. 6. 07:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Meg se nyitottam a kérdést, már eleve tudtam hogy ezeket a klasszikus, szájhagyomány útján terjedő válaszokat fogják írni. :D

Az én autómon is volt ponyva átmenetileg, kb egy évig, amíg nem volt garázs. Se nem karcolódott össze, se nem rohadt szét. Az alap, hogy koszos és/vagy vizes autóra nem húzzuk rá. Ezt a szabályt be kell tartani és nincs gond.

Több ponyvát kipróbáltam. Több olyan is volt, amit vízállóként hirdettek, de nem volt az. Volt méregdrága típus is ilyen. Vagy 3-4 félt próbáltam. Végül egy olcsó Auchanban kapható típus jött be. Ez hasonló anyagú, mint a viaszosvászon: belül puha textilszerű, kívül vízálló műanyagszerű. Nem tudom árulnak-e még ilyet, én jó 7-8 éve vettem valami 4-5eFt-ért.

2019. ápr. 6. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!