Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A zsigulikban tényleg ezért...

A zsigulikban tényleg ezért volt bal oldalon az indítókulcs?

Figyelt kérdés

Haverom mesélte, hogy a rendőr faterjától hallotta, hogy a zsigulikban azért szerelték bal oldalra az indítókulcsot, hogy ha igazoltatás van, akkor az ablakon benyúlva a rendőr le tudja állítani a motort, ha el akarna menekülni az illető.

Szerintetek ebben van ráció? Tényleg ezért rakhatták bal oldalra?

2019. ápr. 4. 16:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Én meg azt hallottam, hogy azért, mert a kommunisták szerint a jobb oldal a burzsoá kizsákmányolók helye, kormányozni, irányítani bak oldalról kell, a nép akarata szerint, a nép meg azt akarja, amit a párt akar :-)
2019. ápr. 4. 16:42
 2/11 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem ez hülyeség. Megkellene nézni hogy a FIAT 124-ben is ott volt ez. Nyilván mindent átvettek még akkor.

[link]

2019. ápr. 4. 17:19
 3/11 A kérdező kommentje:
A zsigulikat a FIAT 124-ről mintázták? Ezt nem tudtam.
2019. ápr. 4. 17:28
 4/11 anonim ***** válasza:
36%
Nemhogy mintázták, egy az egyben az. Egyébként nincs ebben semmi mögöttes szándék, egyszerűen csak baloldalra tették, és kész. A Porschékban is bal oldalon van.
2019. ápr. 4. 19:24
 5/11 A kérdező kommentje:
Ha nem a rendőrök miatt tették a bal oldalra, akkor mi miatt? Valami logikus oka csak kellett legyen, hogy eltérjenek a bevált koncepciótól.
2019. ápr. 4. 19:31
 6/11 A kérdező kommentje:
Azt nem mondtam, hogy hátsó szándékkal tervezték ilyenre és azt sem akartam sugallni, hogy a szovjetuniohoz kapcsolódik ez. Ha a FIAT 124-et másolták le, akkor elképzelhető, hogy az olaszok fejéből pattant ki ez az ötlet.
2019. ápr. 4. 19:32
 7/11 anonim ***** válasza:
37%
Nem voltak akkor még bevált koncepciók.
2019. ápr. 4. 23:53
 8/11 D. Brasco ***** válasza:
72%

A zsigulinak a fiat 124-es az alapja....annak megvették a liszenszét,de annyi módositast végeztek rajta,hogy az több mint tulzás higy egy az egyben a 124-es,mert igazabol szinte köze nincs hozzá!A karosszéria nagyon hasonlit,bar azon is rengeteg az elteres,a technika(futomű/motor stb)viszont teljesen más!amiben amugy az a vicces hogy mindezt az olaszok reszeltek ki a ruszkiknak,az oroszok semmit nem fejlesztettek rajta,hanem készen megkapták a Fiat 124 R (azaz R mint Russia)modellt amit aztan elkezdtek gyártani Togliattiban.

A gyujtaskapcsolo meg a legenda szerint azert van a bal oldalon,mert a zsigulinak az vokt a lenyege hogy egy parasztember egyedül is meg tudja szerelni egy kalapáccsal meg csavarhuzoval a tundra közepén!Es e miatt hogy bal oldalon van a gyujtaskapcsolo,az ablakot lehuzva ha jobb kézzel benyultal tudtal inditozni ugy hogy közben láttad a motort,meg a gyújtáselosztót ami szintén a motor bal oldalan van!Tapasztalatból mondom,hogy ennek tenyleg volt gyakorlati haszna!

2019. ápr. 5. 07:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor tényleg az ablakon benyúláshoz lehetett köze, csak nem a rendőrök miatt csinálták így. :)
2019. ápr. 5. 15:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ilyen mögöttes tartalmakat kellene keresni ebben. A Saab meg a sebességváltó mellé, a kardánboxba építi (èpítette) az indítót.

Ahhoz, hogy be tudjon a rendőr nyúlni a kulcsért, le kell húzni az ablakot. Vagy kinyitni az ajtót. Ha ez nem történik meg, tökmindegy, hol a kulcs.

2019. ápr. 5. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!