Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudnám megoldani hogy...

Hogyan tudnám megoldani hogy vízzel tudjon menni egy elektromos motor?

Figyelt kérdés
Hogyan tudom megoldani hogy a víz szétválasztásával egy elektromotor meghajtásra kerüljön. Az ötleteket előre is köszönöm
2010. júl. 4. 15:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Oké Maseratis Maci igazad van, de leheteten így megahjtani egy autót.

Lásd:

http://www.youtube.com/watch?v=ydEkV-E0mP8

2010. júl. 5. 16:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Bár ilyet nem is állítottam, azért ezt sem jelenteném ki ilyen határozottan. A termelt hidrogén és oxigén mennyisége a befektetett energiától, és a vízbontó készülék kialakításától függ. Ez, amit a linkelt videóban láthatsz, enyhén szólva sem a nagy teljesítményű bontók közé tartozik. Egy összetákolt "úgyvalahogy működik" vízbontó a dolog, de nem az igazi. Láttam már jó néhány vízbontó kialakítást, és ez még csak nem is kacsingat az ideális (értsd: az ekkora méretben felépíthető maximális teljesítményű készülék) felé :) A komolyabbakban lényegesen nagyobb felületű elektródák vannak, és természetesen látványosabban bontja a vizet, mint az itt látható "pezsgés". Persze azért nem nagyon ellenőrizgettem le a fellelhető vízbontókat, de végül is én el tudok képzelni olyan teljesítményűt, ahol a vízbontás már ad annyi hidrogént és oxigént, ami akár önmagában is elég lehet egy jármű hajtására (más kérdés a készülék pl elektromos energiaigénye, amit valahonnan csak elő kell teremteni ...), és nem pusztán kiegészítő üzemanyagként funkcionál. Ha kicsit alaposabban körülnézel a NET-en találhatsz még műszaki leírást is ilyen készülékekről, mégpedig utánépíthetően, bár még egyszer mondom, működőképességüket nem tudtam -igaz nem is akartam- ellenőrizni. Ami pedig a maseratit illeti, nyugodtan otthon hagyhatod a cinizmusodat, ne "OFFold" szét a topicot vele ... köszi.

maci

2010. júl. 6. 10:30
 13/13 anonim ***** válasza:

10:30

Én nem sértésnek szántam a Maseratit, gyönyörű autód van, büszke lehetsz rá! :)

Bocs, ha bunkón jött le a dolog, tényleg nem annak szántam

2010. júl. 6. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!