Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől szállt el a kocsi ereje?

Mitől szállt el a kocsi ereje?

Figyelt kérdés
Peugeot 106 1.0-val közlekedtem 80-90 körüli tempóban 5. sebességben, amikor lassítani kezdett az autó, és gázadásra se reagált. Lejjebb kapcsoltam 4esbe, az se segített. Lelassult 60km/h-ra, majd vissza nyerte az erejét. Később alapjáraton kezdett dadogni. Most jelemtkezett először a probléma, mi okozhatta?

2019. márc. 31. 23:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet dugulás, meg még ezer oka is.
2019. ápr. 1. 06:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Egyedül utána tudnék járni, vagy mindenképpen szerelő?
2019. ápr. 1. 08:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Ma ismét rosszalkodott, ha félig lenyomott pedálnál nagyobb gázt adtam, teljesen elszállt minden ereje. A motorháztető alán néztem és találtam egy félig lecsúszott vákuumcsövet, azt visszatettem és megoldódott az egész. Ez miért lehetett?
2019. ápr. 2. 23:08
 4/5 Vortrex ***** válasza:

Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem ezek már MAP szenzort használtak légtömeg mérésre, vagyis a szívótorok nyomásából határozzák meg, mennyi üzemanyagot kell befecskendezni.

Minél jobban forog a motor, annál nagyobb vákuum keletkezik a szívótorokban, és annál több benzint fecskendez be. Mivel fals levegőt kapott a szívócső, megemelkedett a nyomása, és a motorvezérlő kevesebb benzint adagolt.

Ez így iskola példája lenne a MAP szenzoros vezérlés fals levegőből adódó hibájának, feltéve ha tényleg van benne.

2019. ápr. 6. 09:36
 5/5 anonim ***** válasza:
60%

Akkor már ebből is tanultál. Először mindíg átnézzük az autót nincs e bármilyen mechanikai sérülése.

Törés, szakadás, csavar lazulás, lyukas cső, vagy mint írod szétcsúszás.

Ezt még akkor is érdemes megnézni , átvizsgálni ha nem műszaki az ember vagy keveset ért az autókhoz.

2019. ápr. 6. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!