Egr szelep ledugozas utan muszakin átmegy?
Szóval.
Az EGR ideiglenesen ki lett iktatva, mivel semmi hibát nem találtak, de mégis hibajelzo gyúlt ki.
Most esedékes a műszaki és elég hamar nem tudják megcsinálni.
Amellett döntöttem hogy iktassák ki szoftveresen,falazzák le muszaki végéig.
Azt mondták gond nélkül átmegy.
Holnap kéne vinnem, de ideges vagyok.
De nem a szelep a gond.
2 hete kapot vadi ujat.
Ez a probléma,mivel erre ir ki kódokat.
De nincs vele gond.
Tanitva is lett.
Mégis hobakodot dob az egrre
A "seggébe" dugják a szondát, ha a káros anyag kibocsátás határértéken belül van, átmegy, ha nem, megbukik.
Ennyire egyszerű... persze, ha bejelented, hogy le van dugózva, akkor megbukik a nem megfelelő műszaki állapot miatt, de külön nem ellenőrzik.
Az EGR szelep ledugózása nem illegális, attól még műszakilag megfelelő lehet a jármű. EURO3-as, EURO4-es autó általában EGR szelep nélkül is képes hozni ugyanazokat a káros anyag kibocsátási adatokat, mint nélküle. Sőt, sok járműben nem is nyit be az EGR szelep normál üzemben, csak bizonyos környezeti hatások (külső-belső hőmérséklet) fennállása esetén, a zárt EGR kör üzemszerű működés és e közben is tudnia kell az autónak ugyanazokat az emissziós normákat (sőt, ma már sok modern diesel motoron egyáltalán nincs is EGR ág, lásd pl. Iveco Hi-SCR).
Illegális és műszakilag alkalmatlan viszont egy eltávolított részecskeszűrős autó - az sem elméletben, sem papíron nem képes megfelelni a vele szemben támasztott követelményeknek.
Kiemelted a 2 éves kérdést. Újra jön a műszaki?
Mi volt legutóbb?
Nekem is átmegy a régi Opel, méréskor szerintem nem is aktív az EGR.
Az előírt károsanyag kibocsátást így is hozza.
Időnként nekem amiatt dobott motorhibát 90-100-as tempónál, mert rossz volt a kontakt a csatlakozónál. Kontaktspré után másfél évvel semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!