Az oktatóm előre közölte, hogy nekem 60 órát kell
vezetnem, ez normális?
Figyelt kérdés
Megmutatta, hogy akik korábban nála vezettek, mind 60 órát vezettek, és ne is számítsak arra, hogy nekem 30 óra alatt menni fog, csak 60 óra alatt. Kicsit sántít a dolog. Értem, nem akarja, hogy megbukjak... de akkor is 60 óra vezetést irreálisan soknak gondolok. Ráadásul részletben elég kifizetni az oktatást, de ő többször is elmondta, hogy jobb lenne egyben kifizetnem, ami a másik megdöbbenést okozta. Természetesen csak az első részletet fizettem ki.
Az a tervem, hogy az első 10 órát levezetem nála, és nyilván a már levezett órák összegét nem kapom vissza, ez világos is számomra. Viszont ha továbbra is mondogatja, hogy fizessem ki előre a maradék órákat is, ne csak az első tízet, biztos, hogy nem fogok vele 10 órát vezetni.
Nagyvárosban vezetek, de akárki ismerősöm van itt, egyik se vezetett 60 órát, csodálkoztak is, hogy minek 60. A 30 minimum az teljesen rendben, nem is gondoltam, hogy 30 óránál tudok majd vezetni, de a 60 viszont az a duplája, ami borzasztó sok.
2019. márc. 25. 16:54
12/14 anonim válasza:
30 óra értelmes oktatóval bőven elég. Lépj le.
2019. márc. 25. 18:38
13/14 anonim válasza:
Attól is függ, hogy van-e érzéked hozzá. Van olyan, akinek a 60 is kevés lenne, hidd el. Hogyha érzed a vezetést, dinamikusan tudod tartani a forgalom ritmusát, akkor meg még a 30 is sok. Akinél én voltam (oktatónál) volt olyan csaj, aki a negyedik-ötödik órán tudott elindulni az autóval, na annak lehet szüksége van a 60-ra. De ha neked megy a vezetés már most és érzed, hogy ettől csak jobb leszel, akkor tényleg válts már most oktatót, ne várd meg a 10 órát. Jól írta az egyik előttem válaszoló, hogy simán megeshet, hogy te mész 30-nál vizsgázni, és az oktatód ráveszi a vizsgabiztost, hogy húzzon meg. Ugyan nem mindenhol meg mindenkinél lehetséges, de jobb nem kockáztatni. Én 18 óra után mentem vizsgázni, a fennmaradó 12-t kifizettem, aláirkáltam a kartont és kész. Lehet ezt sokféleképpen. De ahogy eddig áll a dolog, tényleg inkább válts oktatót. Sok sikert!
2019. márc. 25. 21:01
14/14 A kérdező kommentje:
Szeretnék egy korrekt oktatót, aki nem csak úgy kijelenti, hogy felejtsem el a 30 órát, mert ő konkrétan kijelentette. A sulinál még utána kell néznem, hogy visszakapom-e a kifizetett órák számát, természetesen azokét amiket még nem vezettem le, és ha visszakapom megyek másik sulihoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.