Milyen évjáratú kispolskit vegyek?
Semmilyen évjáratú Polski Fiat 126p autót nem érdemes már venni. Ha kevés pénzed van és kisautót keresel, akkor a harmadik generációs Suzuki Swiftet tudom ajánlani. Olcsó üzemeltetni, a kispolskival ellentétben megbízható és jól gyorsul, és komfortosabb, korszerűbb sokkal.
Nem értem amúgy ezeket a kérdéseket, amikben Trabantot, kispolskit, stb akarnak venni az emberek. Ideje elfelejteni már a keleti blokk autóit, ezek olyan mértékben elhasználódtak és elrohadtak már, hogy gyakorlatilag újra kell építeni őket nem kevés pénzért. És ha ráköltöttél már 1 milliót és csillog villog, akkor lesz egy nem komfortos, hetvenes évek színvonalán működő, nem megbízható, gyenge autód.
"A kispolski, illetve a hasonló korú autók, például a zaporozsec, a Trabant, a csajka, nyújtanak egy életérzést, ezt nem mindenki érti meg. Nem akarok swiftet venni, mert a veterán autókat szeretem."
Zaporozsec, Trabant, kispolski mint életérzést nyújtó veterán autó? Ne viccelj már. Ezeket csak megmosolyogják az emberek manapság, mert eszükbe jut pár kellemes és sok nem túl kellemes emlék róluk. A Csajka az egyedüli az általad felsoroltak közül amire igaz, hogy életérzést képes nyújtani, de megfizethetetlen szinte belőle egy működőképes példány és ritkán eladók.
A veterán autó, ami egy életérzést képes nyújtani, még megfizethető és akadnak belőle szép eladó példányok, az a ráncfelvarrás előtti Mercedes-Benz W126 például. Ez ráadásul még mindennapos közlekedésre is alkalmas, de bűn lenne arra használni.
De ha kezdő autószerelő vagy, esetleg annak tanulsz és kell tapasztalat és már van egy kezdetleges műhelyed, akkor a Zaporozsec/Trabant/kispolski/Wartburg típusok arra jók lesznek, hogy megtanulj rajtuk szerelni. Ha valamit elrontasz rajtuk, nem kár értük.
Viszont ha úgy újítanád fel a kispolskit, hogy elvinnéd karosszérialakatoshoz, fényezőhöz, autószerelőhöz, akkor mélyen a zsebedbe kell majd nyúlnod és csak pénzkidobás lesz az egész. Ha sok felesleges pénzed van, akkor válassz egy nyugati veterán autót, ne a keleti blokk szutykaira szórd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!