Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyárigumit felraknátok már?

Nyárigumit felraknátok már?

Figyelt kérdés
2019. márc. 18. 16:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
körülmények, vagyis az út, havas, jeges, latyakos. Ne hülyítsük már az embereket.
2019. márc. 18. 20:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Természetesen nekem is felnin van mindkét szett. Mindkettő gyári alufelnin, nyomásszenzorokkal. Eszembe nem jutna évente kétszer a gumikat, szenzorokat átgyűrögettetni!

Nekem kicsit tovább tart egy óránál a művelet, mert én ilyenkor alaposan lemosom az alvázat, megvárom még megszárad, átnézem az autó alját. A lengőkarok, kritikus pontok megújításként kapnak egy kis korróziógátló waxot is. (Előző autóm alján 14 évesen rozsdapötty nem volt.) A leszerenlt kerekeket is alaposan kívül-belül lemosom, a gumik kapnak gumiápolót, úgy rakom el a garázs végébe. Egy fél napot, vagy még többet is simán "elszórakozok" vele.

Nem szívesen szívatnám magam azzal, hogy átszerlem, majd vissza, aztán egy hét múlva megint át. Bőven elég ezt fél évente egyszer végigcsinálni. Semmi baja nem lesz a téli guminak, ha még két hétig fent van. Nem fog összedőlni a világ. Az aszfalt főleg reggel és este még bőven nem 30+ fokos, hiába van jó idő. Ugyan így az őszi átszerelést sem szoktam az utolsó pillanatig húzni, halogatni. Október vége felé, általában ha 23-a, vagy november 1-e hosszú hétvégére esik, az pont ideális időpont, akkor átcserélem. Akkor is ha nem havazik még és nincs -10 fok.

2019. márc. 19. 08:26
 13/13 anonim ***** válasza:
Én mindig óraállításkor cserélek. Eddig sosem volt gond belőle.
2019. márc. 19. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!