Mi a véleményetek arról, amikor valaki levillog 140-nél a belső sávban?
Engem mindig felidegesít az, amikor huzamosabb tempóval megyek a belsőben (140-145) és valami BMW-s vagy Mercis idióta levillog és bele jön a seggembe 1 méterre, úgy hogy én közben kamiont előzök..
Ti ilyenekre hogy reagáltok?
Teljesen egyet értek veled, utolsó! Én sem szoktam villogni, pedig nyílván sok olyan gyngébb teljesítményű autó van az utakon, akiket levilloghatnék, mert én gyorsabban mennék..
Viszont az a baj, hogy énis olyan szinten felkapom a vizet ilyenekre, hogy ha féreállnánk valahol, biztos tettlegességig fajulna a történet, és ezt nem szeretném, meg kéne tanulnom valahogy leszarni
"Max akkor zavar a lassú menet is ha látom hogy mondjuk egy gyengébb gép 120-al előzz vagy 5 kamiont már 5 perce. Az kicsit zavar."
El kell fogadni, hogy nem minden autó tud hosszabb távon normális, kultúrált körülmények között 130-al menni. Az autópályán a 130 nem az ajánlott haladási sebesség, hanem a megengedett maximum.
Ha valaki kamionsort előz (ami 120-as tempónál nem 5 perc, hanem inkább fél), akkor semmiképp sem javallott lelassítani 90-re és beállni a kamionok közé. Veszélyes lenne egy ilyen mutatvány rád is.
Akkor teljesen jogos a kiakadás, ha valaki bent felejti magát a belső sávban, de ha előz, akkor nem villogni meg dudálni kell, mert semmi értelme.
Kezdő koromban engem is idegesített ez a viselkedés.
Azóta lenyugodtam, kb. leszrom, hogy minek villog, miután befejezem a kamionelőzést, szépen kisorolok.
Ha a körülmények engedik egyszer-egyszer kipróbálom, hogy kisorolás után padlózok, előzzön úgy, ha akar. 99% nem mer/tud 170 fölé menni. Ilyenkor elégedetten nyugtázom, hogy csak idegebeteg csíra villogott mögöttem és hagyom a tempomatom visszaállni 130-ra ő meg had robogjon más s3ggében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!