Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Veteránosok! Napi autózáshoz...

Veteránosok! Napi autózáshoz mérnétek használni két ilyet (ha az egyik elromlik, ott legyen a másik)? KÉP lent!

Figyelt kérdés
A legfontosabb (csere) alkatrészek bent lennének a csomagtartóban egy-egy hosszabb utazás alatt, vagy akár állandóan is. Anyagiak annyira nem akadály.
2019. márc. 14. 14:41
 1/10 A kérdező kommentje:
2019. márc. 14. 14:43
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Mégis milyen alkatrészt tennél be?

kuplung, generátor, sebváltó, vagy mi?

Ez ha meg van jól csinálva pont annyit bír mint egy másik autó ami meglett csinálva, javítva.

2019. márc. 14. 15:17
 3/10 A kérdező kommentje:

Azokat értelemszerűen felújíttatnám.

Elektronikus vagy kopó alkatrészekre gondoltam, melyek gyakori hibaforrások lehetnek ilyen autóknál, de nem lehet őket a sarki boltban kapni. Ezért lennének a csomagtartóban. Úgy gondoltam ez értelemszerű.

2019. márc. 14. 16:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt mondod, lehet bízni egy 70-es évekbeli amerikai tepsiben, feltételezve hogy jól meg van csinálva?
2019. márc. 14. 16:35
 5/10 anonim ***** válasza:
34%

Teljesen értelmetlen egy ilyen autó napi használatra és csak feleslegesen kopik.

Baromi nagy méret, magas fogyasztás, plusz bármikor lehúzhatják az oldalát, elejét, vagy kapsz egy kőfelverődést. Másrészt szerintem az ilyen autó csak akkor igazán menő, ha hátul ülsz és nem te vagy a sofőr.

2019. márc. 14. 16:36
 6/10 anonim ***** válasza:
21%
A legtöbb veterános lassan az utcára sem meri kivinni az autóját. Én ezzel nagyon nem értek egyet, beletesznek rengeteg pénzt, aztán élvezni sem tudják. Én másképp csinálom: 2016-ban volt egy W116-os 450-es Mercim, napi szinten használtam. Direkt egy jó műszaki állapotú, de közel sem tökéletes autót választottam, amit nem sajnálok. Jártam vele esőben, hóban, nyáron, bár van modern autóm is, de hétköznaponként is jártam vele munkába, gyerekeket vittem az iskolába vele. AZ embereknek is örömet okoztam vele, mert sokan nézték meg, majdnem napi szinten fényképezték is az autót. Költséges volt e? Igen, elég sokat költöttem rá, dehát minek vesz veterán luxusautót az, aki nem akar rá költeni? Végül eladtam, de nem azért, mert nem bírtam napi szinten használni, hanem mert vettem helyette egy E23-as BMW-t, amivel például ősszel Németországban is voltam, de nem oldtimer találkozón, hanem csak úgy, azzal volt kedvem, egyéb dolgokat intézni. Jelenleg le van betegedve, de nemsokára kész lesz, és akkor megint használom majd hetente többször is. Ezek mellett még egy 1988-as Daciát is fenntartok, amivel évente többször is többszáz, akár ezer kilóméteres erdélyi túrákat nyomok le (onnan származom). Szóval aki vesz egy pöpec veteránautót, aztán vitrinben tartja, és nem élvezi, ezeket kifejezetten rühellem.
2019. márc. 14. 19:35
 7/10 anonim ***** válasza:
66%
Egy ismerősöm 4 évig újított fel egy 50-es évek beli Mercedest, majd mikor összeállt, elment vele kerülni egyet és 2 km múlva belementek hátulról úgy, hogy a karosszéria menthetetlenre tört. Na ezért használom én csak ünnepnapokon a Wartburgomat.
2019. márc. 14. 22:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Álmodik a nyomor vagy bilibe lóg a kezed... De ha anyagi nem akadály tréleren vigyél magaddal egy másika autót is. D: :D
2019. márc. 14. 22:26
 9/10 A kérdező kommentje:
Buta vagy. Nem is kicsit. :) Vagy magadból indulsz ki, és azt hiszed, hogy mivel te anyagilag nem engedhetsz meg egy két és fél millió forintnyi dollárba kerülő autót (2.500.000 forint... felújítva sem több öt-hatnál... micsoda "nagy" összeg :D :D :D Még egy belépő szintű mercedesnek és nagyobb az értékvesztése! Röhögök rajtad! :D), azt hiszed, hogy akkor más sem engedheti meg. Ez viszont már egyes-egyedül a te bajod. :D
2019. márc. 15. 10:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Hidd el, valojaban mindenki tesz rá amgasról hogy vehetsz vagy sem, alapbol komolytalan a kérdés, nem ezért...
2019. márc. 16. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!