Opel Astra J vagy Hyundai I30?
Szerencsére nincs J Astrám. :-) Családban van, nem telik el úgy 1 hónap, hogy valami miatt ne lenne szervizben. A fogyasztást csak azért írtam, mert kiemelkedően magas a maga kategóriájában. Hasonló paraméterekkel rendelkező autóm (ami japán), kevesebb kb. 200kg-mal (kategória-átlag), és kevesebbet fogyaszt 1,5-2 literrel. Számodra ez nem hátrány, viszont műszaki előnyként sem tudom értékelni.
Eddigi problémák: hűtő-rendszer probléma (emiatt csak 4-szer volt szervizben garanciális időben, jellemzően termosztát-csere lett a vége, de hűtőt is cseréltek már), féknyereg probléma, klíma-vezérlés hibák, rapszodikusan felbukkanó elektromos problémák. Eddig ennyi. Nem utálom én a J Astrát, de egyértelműen az I30-ast választanám e kettő közül.
en is hyundai mellett voksolok.
esetleg meg nezd meg a toyota yarist ha tetszik
Nekem a J szériás Astra valahogy kimaradt az életemből. Volt H Astrám, most épp egy K Astrát hajtok. Egyikkel se volt különösebb műszaki gondom. Pedig az egyik dízel volt, a másik pedig turbó benzines.
A J Astra 2009-es fejlesztés, azaz kerek 10 éves technika. Erősen kifutó modell. Én már csak ezért sem vennék ilyet már. Ha Opelből csak ez a modell jöhet szóba mindenképp, akkor inkább az i30-ra szavazok én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!