Milyen elektromos autót ajánlotok? 19/f
Sziasztok! 19 éves stác vagyok, 1,5 éve vezetek. A dízeles autómat elektromosra szeretném cserélni, mivel nem túl pénztárcabarát a havi 45 ezer ft tankolás, parkolások stb... Használtat keresek max 3,5-4MFt-ig.
Elvárásom annyi, hogy egy töltéssel 120 kilométert elmenjen, illetve ne 3 ajtós smart méretű hungerocelldoboz legyen.
Válaszaitokat nagyon köszönöm!
vegyél opel amperát 28/f
amúgy nem tökmindegy hogy hány éves vagy a kérdés szempontjából?
Első: Miért lennék vicces gyerek?! Bocsánat hogy nem a tipikus 20 évesen BMW csapatós vagyok aki éjjelente a Tescó parkolóba driftelget.
Második: Köszönöm, néztem már azt az autót nem tűnik rossznak. A kérdés szempontjábol mindegy hány éves vagyok, de én leszoktam írni itt mindig.
Feltöltés nélkül 50-60 km-es utakat lehet tervezni, a 120 messze túl van azon, amit mostanság az elektromos autók valójában tudnak.
Az kevés, hogy ideális körülmények között egyszer valahogy sikerül kifacsarni az említett értéket, bár az is kétséges, megbízhatóan nem tudják a 100 km fölötti távot.
Csak egy teszt:
Téli zimankóban és nyári kánikulában nem ugyanazok a körülmények, és akkumulátor is fárad, 50-60 lm körül van az a táv, amire biztonsággal lehet tervezni egy feltöltéssel.
Nissan Leaf, Renault Fluence
Figyelj már - hol autózol te, hogy az is fontos, hogy ne legyen kicsi, hogy sokat is menjen meg hogy rendszeresen ingyen tudj vele parkolni? Pest megyén (vagy akármelyik magyar megyén) belül egy Mitubishi i-mievnél (Peugeot Ion/Citroen C-Zero) nem kell több, s bele is fér a keretedbe, ráadásul a méretei miatt jobban is parkolható, forgalomban is életképesebb, mint egy e-Golf vagy Zoe.
Más elektromos autó egyébként úgy sem elérhető ebben az árban, szóval ezzel véglegesen ki is veséztük a 3,5 millió forintos villanyautók kérdéskörét.
#6 miket dumálsz?
Hat éves Nissan Leaf elektromos autóm aksija 12% romlott. Épp a minap mértem. És tovább fog tartani mint maga a kocsi. Az hogy az elektromos autók akkumulátorát néhány év után cserélni kell az csak egy rémhír amit riadt benzinautógyártók terjesztgetnek.
Szerintem is egy elektromos e-Up passzolna neked, vagy egy Nissan Leaf.
Vagy vegyél egy plug-in hybrid kocsit. Olcsóbb venni és a hétköznapi utazást azt is tudja villannyal.
8 éves a garancia és a Leaf kb dupla akkora mint a Smart.
Igen az elektromos autó egyenlőre sokba kerül. Az árak viszont zuhannak lefelé. Az első lapos TV is sokba került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!