Mennyire könnyű átszokni egy erősebb autóra?
Leht hülyén hangzik picit a kérdés, de szeretnék venni egy újabb autót és egyben erősebbet is. Jelenleg autóm Golf 5 1.4 16v 80lóerő azt hiszem. VW Scirocco 2.0 tsi szeretnék venni. Az viszont 200 lóerő. Ez a 120 lóerő plussz nagyon sok lenne, óvatosabban kellene vele sokkal bánnom?
Csak már egy ideje ez a 80 lovas kis autóm van, és át lehet et szokni egy 200 lovas gépre? Köszi előre is :)
63LE benzines volt az első autóm, a másik autónk egy 128le turbós dízel....gondot az okozott csak amikor az erősebből ültem át a gyengébbe :D
A kicsike autót egy 156le turbós benzinesre cseréltem,és most is csak azzal van a gond amikor a gyengébbe ülök tehát a dízelbe ami súlyra és méretre is a duplája szóval nem olyan kis fürge.
Tehát én azt tapasztaltam,hogy nagyobb megszokást kíván erősből a gyengébe (előzésnél stb nem mind1) mint gyengéből erősebbe.
Szerintem az elején nehéz mert könnyen túlbecsülheted a sebességet vele...
Tudod, előzésnél azt hiszed például hogy ez 200 lóerő, simán beférsz még aztán lehet hogy mégsem!
Csak óvatosan az elején!
Köszi. Egyébként pont ez az oka annak hogy lecserélem egy erősebbre a járgányt. ( na jó meg tetszik is már régóta az az autó). De nem kell azon töprengenem, hogy vajon elkezdjem -e az előzést vagy sem, váltsak -e vissza. És nem ész nélkül előzgetek én, meg nem is sietek, de azért valjuk be még ha városban elég is az a 80 paci, lakott területen kívül már annyira nem biztos hogy biztonságosan érzed vele a vezetést.( és nem versenyzésre gondolok).
Köszi mindenkinek a választ.
Csak a sebességre kell majd figyelj. Sokan bele esnek abba a problémába, hogy a sebességet alig érzed az újabb/erősebb autóban, és amíg nem érzed azt a "csapkod a szél" érzést mint a régi autódban, és addig nyomod a gázt míg ugyanazt nem érzed, szóval csalóka lesz a gyorsaság érzeted.
Ismerősöm autóváltás eslő napján kapta is a csekket gyorshajtásért :)
Na és 80 ló után egy hátsó kerekes 333Le-s gép?
Azért ahhoz kell egy szoktatás?
Ja és soha nem vezettem még 200ló fölötti atót.
Egy a6 audi dízelt ami 170ló talán. Hát az is húzott rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!