Hány km-t lehet elmenni az autóval, ha már jelez az alacsony üzemanyagszint lámpa?
Néhány weboldalon, fórumon és egyéb csoportokban nagyon sokféle adatot közölnek, elég nagy különbségekkel. Hány km-t lehet elmenni valójában, ha már jelez a visszajelző lámpa?
(Az alany egy 1999-es IV-es Golf (1.4 16V)).
Nekem digitálisan kijelzi, hogy mennyi km-t tudok megtenni az adott benzin mennyiséggel. Mikor jelezni kezdett akkor még olyan 70-80 km-nyit írt.
Persze ez olyan, hogy a telefonom is percenként merül 1%-ot ha játszom rajta aztán 5%-on elvan fél napig üresjáratban. Szóvyal függ a terheléstől is.
Anno a Golf 3 Varianton (1,9TD) kigyulladt egyszer. Millió teendőm volt még a városban, és csak ezek után estem be a céges kúthoz (saját üzemanyagkútja volt akkoriban a cégnek, elviekben esténként kocsileadás előtt teli tank, minden nap).
Ott sikerült 69,3 litert tankolnom a 70 literes tankba.
Ezervalamennyi kilométerre. Nagyon kicentiztem. Még nem levegősödött le. De ekkor izzadtam le igazán... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!