Autó csomagoló fólia uj fényezés helyett?
Hát konkrétan ilyen noname márkát nem tudom mennyire érdemes felrakatni. A fólia akkor jó, ha nem rohad az autó, ha már rozsdás és ráhúzatod a fóliát az nem sok jót fog okozni. Egyébként nincs gond vele. Bármikor eltávolítható. Egy komplett autó fóliázása nagyságrendileg 300.000 Ft. Ennyiért nem biztos, hogy telibefényezik jó minőségben.
Viszont otthon nem érdemes nekiállni magadtól
Nagy dilemma.
Amennyiben nem kell lakatolni az autót, nem rozsdásodik, abban az esetben én lehet a fóliát választanám, AMENNYIBEN a cég ahol fóliáztatom (otthon nem is érdemes kisérletezni vele ha szép végeredményt szeretnél)mer rá annyi garanciát adni, amennyit az adott típusú fóliának ki kell bírnia. Régen olvasgattam, engem is érdekelt ez a téma, és találtam olyan céget is, ahol fóliánként adtak garanciát. Volt amire csak 5 évet adtak, de volt 8-10 év garancia is.
Csak itt felmerül az a kérdés, hogy pár éven belül mikor már kicsit megfagyott, megszívta a nap stb., és véletlen meghúzod a kocsit, akkor lehet-e ugyanolyan színű fóliát csináltatni, hogy ne üssön el? Ezeket én sem tudom, utána kell érdeklődni fóliás cégeknél. Meg nem tudom mennyire tudnak ezek szakadni, mennyire "rugalmasak". Fényezésnél lehet egy polírral kijön egy kis karc belőle, fóliánál meg lehet ki is szakad.
A fényezés elemenként 20-25 ezer szokott kb. lenni, de arra szinte biztos, hogy nem vállalnak 1-2 évnél több garanciát.
Ha jól értem, emiatt szeretted volna az egész autót fényeztetni, fóliáztatni? :)
Egyébként ha csak egy elemet kell fényezni, szerintem ki lehet bírni annak a fényezésének az árát. 20-25 ezer Ft egy elem fényezése, és a tank fedél alapján kikeverik az autód színéhez a festéket. Talán picit fényesebb lesz mint a többi része, de ezt egy kis polírozással meglehet oldani a többi elemnél, + a hátuljánál nem is lehet nagyon észrevenni szerintem, más amikor az oldala van fényezve.
Vagy keress fel több bontót, suzuki bontót, közösségi oldalon suzuki adok-veszek-es csoportokat, szerintem fogsz kapni színben azonosat is. Nem olyan ritka hozzá az alkatrész, és fillérekért utánad dobják. Főleg a csomagtartót, hisz általában az elejét viszik el leghamarabb ( az törik általában ).
Utolsónak teljesen igaza van.
Egy csomagtér miatt felesleges a komplett autó árát rákölteni. Keresgélj, és kapsz bontott színazonosat. Vagy vidd el egy normális fényezőhöz. Ő a fent említett összegért színrefújja úgy, hogy nem is fog látszani a különbség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!