Mi lehet a baja a robogómnak?
Tisztelt Kérdező!
Több gond is felmerülhet, de én elsősorban a CDI hibára gondolok. Bár nagyon ritkán tapasztaltam gyújtótekercs problémát, jeladó hibát is ez esetben. Sajnos a gond az, hogy multiméterrel nem nagyon azonosítható a hiba, mert hideg motornál nem tapasztalható az elmondottak alapján.
Baj az, hogy költséges vásárlásba kezdeni, nem a legjobb megoldás!
A CDI hiba azért jobban kizárható, meg kellene mérni, hogy hány KOhm ellenállást mérünk trafó secunderén
, és gerjesztő tekercsről hány volt feszültséget kapunk?
Bár ezek az adatok nem garantálják, hogy az alkatrészek hibátlanok. Nem egyszerű eset. üzenetre azonnal válaszolok, ha több információm van a hibáról!
Esetleg lehet-e az, hogy nem kap üzemanyagot a motor?
Most jutott eszembe, hogy ilyenkor hiába húzom a gázt, nem reagál rá. Meg amikor ez történt, a gyertyát is kiszedtem és szikrám volt.
Csak akkor áll le a motor, ha kicsit meg van hajtva, akkor biztosan gyújtás körül kell keresni a problémát!
Kellene tudni, hogy milyen a gyertyaképe, mennyire őszbarna, vagy fehéres esetleg kormos.
Karburátor hiba ettől eltérő esetekben fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!