Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Román közlekedési protokoll?

Román közlekedési protokoll?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy sajnos a 4-esen a legrosszabbul közlekedő népcsoport a román.

Nem tudom, ott mennyire veszik komolyan a jogsi vizsgát?

Mi készteti őket arra, hogy előzzenek mindenhol?

Sokszor nekem kell lefékelnem, mert máshogy miszlikbe aprítaná őket egy kamion.

2019. márc. 1. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Ott olyan rosszak az utak, hogy igyekeznek olyan gyorsan menni, hogy a kátyúk felett egyszerűen átrepüljenek :'D Az egyetlen megoldás, hogy felveszed a forgalom ritmusát...
2019. márc. 1. 15:02
 2/5 Beviz Elek ***** válasza:

#1 Rég járhattál arra. A főutakon az út minősége nem rosszabb mint Magyarországon.

Romániában rendőr mellett vizsgázol, szerintem te is tudod hogy x év vezetés után nem az a mérvadó hogy hogy ment az az 1 óra kocsikázás.

A különbség hogy ott az összes főút átkanyarog a falvakon, követve a régi nyomvonalakat. Szó szerint kanyarog, örülsz ha találsz egy kis egyenes, belátható szakaszt előzni. Ez alapjában még nem lenne probléma, hiszen ott vannak az autópályák ahol lehet haladni. Csak nem Romániában... Keress rá wikipédián hogy pontosan mennyi autópálya jut arra a pöttöm kis országra. Ha én megyek a nagyszüleimhez, akkor a határon túl 400-450km-t megyek, ebből csak egy kis szakasz autópálya (50km?), ezt is az utóbbi években építették.

Szóval a lényeg hogy minden szabályt betartva elvonatozni a másik mögött lehetetlen. Próbálnak haladni, gyorsabban vezetnek, kanyargós főúton előzgetnek, érzik rendesen a vasat, viszont ehhez a stílushoz fontos az éberség és hogy odafigyelj a többiekre. A probléma ott kezdődik hogy ehhez hozzászoktak, majd átlépnek a határon és nem realizálják hogy a sok mamlasznak folyik a nyál a szájából, csak bambulva gurulnak előre. Ha képben lennél, odafigyelnél, igazából nem is olyan veszélyes a stílusuk mint amilyennek tűnik.

2019. márc. 1. 15:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Van is baleset állandóan a 4-esen a románok miatt.

Egyszerűen a rendőrségnek jobban kellene oda figyelni és megszorongatni őket. Én is volt hogy sokat jártam ezen az úton de én alig mertem hajtani, ezek meg nyomják neki őrült módjára.

2019. márc. 1. 18:29
 4/5 A kérdező kommentje:
idejönnek régi füstös dízelekkel, és kiβ.szòdnak eléd érted utánfutóval. És az utolsó miliméteren beãllnak a pofãd elé.Te meg fékezz, ha kedves az életed.
2019. márc. 1. 18:37
 5/5 anonim ***** válasza:

2 dolog miatt (erdélyi vagyok és én is megyek 90el faluban):

-benne van a vérükben/vérünkben hogy menni kell. Ez visszavezethető arra is, hogy Romániában nagyon nagy tradiciója van annak, hogy megmutassa mindenki azt, hogy mije van, főleg ház és autó tekintetében. A 90es évek után miután mindenki lecserélhette a Daciát, azután ment a fasszméregetés az autókkal meg mindennel.

-a másik hogy nagy az ország és nincsenek autópályák, így elfogadott, hogy haladni kell mindenütt.

-egyébként a 4esen egy ettől független tényező is befigyel: mikor már 25 órát levezetett a román pihenés nélkül, és lemegy a pályáról a főútra, ahol nem lehet folyamatosan és nyugisan haladni, na ott jön ki belőlük a düh, a stressz és a fáradtság.

2019. márc. 1. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!