Skoda SuperB vs Mazda6?
Nehéz döntés: a Mazda pirosban a legjobb, a SuperB több más színben. A SuperB-et ismerem, nagyon jó, de formailag a Mazda nyerőbb.
Mivel számomra ismeretlen, így maradok a Mazdánál.
Én félnék a Mazda hírhedt rozsdásodási hajlamától. Nagy kár érte.
Így Mazdát csak akkor vennék, hogyha nem okozna kellemetlenséget a rozsdahajlama, mert pl. csak száraz kondíciók közt használnám vagy úgyis eladnám mielőtt gondot
jelentene.
Egyértelműen Mazda, természetesen benzines.
Skodában vw motor van, ipari hulladék.
VW egyik, ha nem a legnagyobb beszállítójánál vagyok mérnök, tudom mik az elvárásaik. Tartósság, megbízhatódág már távol áll a német ipartól. ( Egyedül a Porsche kivétel ez alól).
Mazdával saját tapasztalat: több mint 4 éves Mazda 6-om van, eddig hiba nem volt vele, plusz alvázdelem is került rá. (Jobb félni mint megijedni, +60k volt, de így is bőven hasonló felszereltségű vw, vagy opel ára alatt van)
Ismerősömnek 200 ezer km fölött futott Mazdája van, 2013 vagy 2014-es évjárat, neki sincs semmi problémája, és az dízel.
Mazdákat élvezet vezetni.
Ha most kéne autót vennem akkor is egy új 6-ost vennék, 2.5 szívó benzinest. Se turbó, se zms, súlyos százezreket lehet spórolni, és a kocsi se veszít annyit értékéből, ha el akarod adni később.
Sajnos szinte mindenhol divat lett a downsize-ing, nincs értelme. Kis köbcenti turbóval, zms-sel, persze...
Biztos tartós.
Én a helyedben megvárnám a Skyactiv-X motor megjelenését a Mazda 3-ban és a tapasztalatokat, vagy most egy 2.5 littyós szívó benzines 6-ost.
Kérdésed van a Mazdával kapcsolatban nyugodtan keress.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!