Lambda szonda csere?
-Gömböm gömböm kristály gömböm, vissza fog-e térni eme probléma?
- ha nem a lamdaszonda okozza a gondot, akkor igen.
Én inkább az üzemanyag rendszert nézném át,mert a kipufogó gáz oxigén tartalma nem megfelelő időnként.Ezt okozhatja a részben elkoszolódott EGR szelep is.Ha itt van a hiba valahol,akkor az új szonda is csak ezt fogja jelezni,mert a kipufogó gáz összetétele időnként nem jó.Ekkor is lamda hibát fog jelezni hiába jó a lamdaszonda.
A szerviznek meg kellett volna mérnie a lamda teszt után a kipufogó gáz összetételét és akkor máris okosabbak lettek volna egy lépéssel.Ha nem így csinálták,akkor hibáztak.Ha a gáz összetétele jó,csak akkor kell a szondát cserélni.
A másik oka ,de ez ritka,hogy a jelvezeték egy csatinál időnként nem megfelelően érintkezik,vagy szakadt.
Azért nem ajánlanám rögtön a cserét,mert egy jó minőségű szonda az autódhoz 50 körül van cserével együtt.
Az univerzális 15e körülieket nem ajánlom,mert azok rossz, kínai minőségűek és lehet,hogy már 1-2 ezer km után kuka.
Azt sem értem,hogy miért nem csináltak egy körültekintőbb tesztet,hogy több hibalehetőséget is kiszűrjenek.
Kevés műhely csinál menet közben oszcilloszkópos vizsgálatot a hiba kiszűrésére.Én még mindég azt mondom ,hogy máshol kell a hibát keresni,de ezzel már elég jól behatárolható.Egy ilyen teszt talán egyből,de lehet,hogy csak kilométerek múlva jelez hibát.
Viszont az egyszerűbb,ha a hiba kiolvasót csatlakoztatjuk és azzal menni pár kört.
Ez a két mód van szerintem ebben az esetben a hiba feltáráséra.
A másik,hogy ész nélkül cserélgetünk egyesével.Addig még jó nem lesz,de ha hiba van, akkor az után valami mást szisztematikusan és bele szórva a pénzt,még el nem tűnik a hiba.Ez is megoldás lehet,de kellhet hozzá tőke.
Döntsd el te,hogy számodra mi az ésszerű.Én a további vizsgálatot javasolnám.Ha a lamdában 150-200e km van már,akár cserélheted is egy minőségire mert már az oxigénszenzora is bekrepálhat hamarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!