Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Különleges eset. Szerviz nem...

Különleges eset. Szerviz nem tudta megcsinálni, de mégis elvárná hogy fizessek. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Alapvetően én magamnak szerelem az autóimat. De most egy extra bonyolult és szívós hiba keletkezett a projektautómon, így profi segítséget akartam kérni. Egy 82-es német autóról van szó, szóval ott volt idióta tervezéstől kezdve rozsdán és előző tulajok tákolásain keresztül minden ami megnehezíti az ember dolgát. Elgurultam vele egy nevesebb szervizbe. Mivel tudom pontosan mekkora probléma, és egy hónapnyi szívás után tudom mekkora gyomorba vágás ennek a szrnak az összerakása, így ragaszkodtam hozzá hogy ne egy recepcióssal, ne a főnökkel, hanem a konkrét szerelőkkel akik majd dolgoznak rajta, beszéljek.

Direkt nagyon kiemeltem mekkora szívás, elmondtam mennyi mindent csináltam vele, és megkértem hogy csak ennek tudatában vállalják el hogy ez nem legózós rutin munka lesz.

Péntek este hívnak hogy sajnos nem tudnak vele mit kezdeni. De egész héten az egész csapat ezen dolgozott, más munkát nem tudtak vállalni, így szeretnének tőlem 50 ezer forintot kérni.

Én viszont úgy érzem, hogy nem jogos. Ha nem végezték el a munkát nem járna a pénz. Nem hallgattam el semmit pont az ilyen félreértések elkerülése végett. Azt mondták megoldják, nem így történt. Nem tartom jogosnak hogy egy el nem végzett munkáért fizessek. Akkor sem ha ez bevételkiesés nekik.

Mit gondoltok? Holnap megyek. Szerintetek adnom kéne pénzt vagy nem?

2019. febr. 24. 17:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Tudom, nullára le leszek nyomva, de ez az összeg az, ami erősen csökkentett díj, s csak te fogsz még rosszabbul járni, ha vitatod,
2019. febr. 24. 21:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Mint elottem irtak, ha egesz heten az egessz csapat dolgozott az 50 be kerulne?? Milyen szerelok azok akik csapatban par nap reggeltol estig dolgozva par nap alatt jonnek ra, hogy semmit sem tudnak tenni?

Hasonlo tortent velunk N.ó ban, a tesom butykölte a bmw jét (szétszedte a motort teljesen, összerakta nem ment) bevittuk a helyi markaszervizbe, egy diagnosztikara, mivel ért hozza gyanitotta, h valamit a szoftveren kell "tanitani", igy kifejezetten egy diagnosztikat kért, egy ilyen megrendelolapot ala is irt,

2019. febr. 24. 22:20
 13/13 anonim ***** válasza:

veletlenul elkuldtem...

szoval ala is irt, de kikototte, hogy mast ne csinaljanak rajta, ha megtalaljak a hobat es csinalni kell valamit azelott feltetlenul hivjak fel es mondjak meg mit akarnak csinalni es mennyibe fog kerulni...amikor bevomtattuk o meg vart vagy 2 3 orat ott szinte zarasig, majd elment. Ra ket napra hivtak, hogy nem sikerult megcsinalni, mehetunk erte. Hozta a kulcsokat es egy 400 euros szamlat, amin 50 volt a diagnosztika, 10 akutoltes, a tobbi 4-5 ora munkadij, jha a kocsi ugyan ott ugyanabban a pozicioban alt az udvaron, be sem vittek, mar elso nap nekialtak mondja, kerdi a tesom megis mit dolgoztak, mivel ott vart es egy emberke ment a kocsihoz kb 2 percre, mondja "hördiagnose" azaz probalta inditani a motrot es meghalgatta hogyan szol, rendes diagnosztikan tul szerintunk nem is csinaltak mast, mi ragaszkodtunk, hogy csak a diagnosztikara volt bevive es csakis azt fizetjuk ki, hivhatja a fonoket ha akarja, elment, 5 perc mulva jott vissza 59,99 re modositva a szamlat, azt kiperkaltuk es mentunk. Majd a tesom otthon megbutykolte, mint kiderult a vezerleslanc nem volt pontra teve, valahogy kideritette, hogyan kell beallitani es megcsinalta otthon.

Szerintem teged is csak le akarnak huzni, ha tudtak mi baja, mivel kozolted,akkor nem volt ertelme sokat keresgelni, javitani kelett volna, vagy max 1-2 ora alatt abbahagyni.

En amugy olyant sosem lattam, hogy egy kocsin egyszerre több szaki keresgelje a hibat, korbealtak a motorhazteto korul es ott tanakodtak par napig v mi?!

Szerintem ragaszkodj a kivizsgalasi dijhoz es kesz, tobbet ne adj max egy 10 esnel.

Csak mindenkent vidd is el az autot miutan veszekedtel, ilyenkor talalekonyak tudnak lenni a szerelok, hogy valamit bosszubol tonkretegyenek

2019. febr. 24. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!