Mi a véleményetek a DACIA autókról?
"milyen kompromisszumokra gondolsz?"
2018.12 -es MCV -t vettem 1.0 SCE motorral, artic, nem stepway, de egyébként minden extrát kértem bele.
Az ülés kicsit kényelmetlen. A műanyag alkatrészek valóban kissé elnagyoltak, egyben vannak öntve (pl a műszerfal). Ez egyébként abból a szempontból pozitív, hogy nem zörög.
Ha nem navigációval veszed, akkor ha jól tudom, nincs óra kijelzés.
Elől a hátsó ablakemelő középen van, mikor normális autókban bal oldalt van egyben mind a 4 darab.
Nincs vízhőfok kijelzés, pedig obd2-n tudja a kocsi.
Ilyen sok kis apróság.
Az 1.0-as motor megy rendesen, simán 100-on vagy vele pillanatok alatt. A fogyasztása nagyon jó, viszont előzni tényleg nem nagyon lehet vele. Legalábbis úgy nem, hogy mész valaki mögött és egyszer csak kiugrasz amikor épp alkalmas lesz.
A stop&start kva idegesítő, alapból be van kapcsolva és ha elfelejted kikapcsolni, akkor a legrosszabb pillanatban fogja neked leállítani az autót (amikor a kereszteződésben lassan gurulsz kifele és jófiú módjára üresbe rakod és felengeded a kuplungot, hogy ne fáradjon az anyag)
A fényezés állítólag gyenge, de azt mondják a többi kocsi is ilyen.
Kb hasonló dolgok. Nem halálos egyik se.
Ezek igazi minden napi használatra való "igáslovak", nem túl igényes, egyszerű sprőd konstrukciók, régebbi generációs Renault alkatrészekből összerakva. Egy prémium márkájú autóhoz képest, igénytelen, csúnyácska jószágok, de cserébe nagyon megbízhatóak, ha megkapják azt minimális szervizt és a kopó alkatrészeket amit igényelnek, megbízhatóan elvisz Á-ból B-be. Az alkatrészek viszonylag olcsóak hozzá, olcsón fenntartható autók.
Különleges feature-t vagy egyéb különlegességet ne várj tőle, ez nem az a márka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!