Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorépítés alapjai?

Motorépítés alapjai?

Figyelt kérdés
Sziasztok szeretnék építeni egy Derbi Senda-t kicsit hiányos , ideértve nincs rajta karburátor, kipufogó és néhány kicsinység. Szeretném rendbe hozni és egy kis városi furikázóst csinálni belőle, csak nem tanultam ilyet viszont érdekel a dolog, esetleg tudnátok ajánlani oldalakat vagy könyvet amiből megtanulhatnám ezeket? Mert tudom, hogy vannak különbpző karburátor méretek meg hogy akkor többet szív be a motor de hogy hogyan kell beállítani na azt nem. Segítségeteket előre is köszi. :D

2019. febr. 24. 11:30
 1/2 anonim ***** válasza:

AZ nem motor építés amit te akarsz, hanem csak motor javítás, barkácsolás.

Szerintem meg olyat tegyél rá ami gyárilag rá való.

Ha máshogy nem megy akkor egy autós boltban segítenek hogy milyen való rá.

2019. febr. 24. 14:09
 2/2 veterán vas ***** válasza:

Sehol nem találsz olyan könyvet/leírást, ami azzal foglalkozik, hogy miként lehet különféle járművek alkatrészeit összeépíteni. Sokat kísérletező mesterek -talán- elárulnak egy-két apró részletet, de ezek csak felületes infók.

Mondok egy példát:

valaki ajánlja, hogy a Sendára fel lehet tenni, a Red Rose karbiját. Na jó. És milyen hosszú legyen a szívótorok, 25, 30 vagy 42mm? Milyen torkot csinálsz (és hogy) ha a Derbi hengerénél egy 20-20-as négyzetes ablakon lép be az ütemanyag, de az Aprilia torka viszont 32-es átmérőjű kör alakú?

Szerintem már az is nagy eredmény lenne, ha az eredeti hozzávalókból össze tudnál rakni, egy jól működő motort. Próbáld meg a gyári alkatrészeket beszerezni.

2019. febr. 24. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!