A jogsi megszerzése után, mennyi idő múlva lehet külföldön vezetni? Jól tudom hogy 1 év? Vagy 2?
Első két évben nem vontathatsz.
De külföldön vezethetsz
továbbá nem kell melletted ülnie tapaszt vezetőnek sem.
Rengeteg soha nem volt szabályt létezőnek hisznek emberek,
"továbbá nem kell melletted ülnie tapaszt vezetőnek sem.
Rengeteg soha nem volt szabályt létezőnek hisznek emberek,"
Ha jobban belegondolsz, ezeket a szabályokat azért hiszik létezőnek az emberek, mert teljesen logikusak és magától értetődők egyébként.
Friss jogsival sokaknak a nagy forgalomban való közlekedés gondot okoz, nem mernek előzni, mert félnek a szembejövőtől, illetve félnek az autópályán, nagyobb emelkedőn nehezen tudnak elindulni. Az, hogy sikerült a forgalmi vizsgájuk és megkapták a jogosítványt, még nem jelenti azt, hogy tapasztalt sofőrök lettek azonnal. Kell legalább 1 év sokaknak, hogy belejöjjenek a vezetésbe. Amikor még belföldön se tud jól vezetni valaki, jobb, ha nem vezet külföldön, vagy ül mellette valaki, akinek nagyobb tapasztalata van és tud neki menet közben tanácsokat adni, felhívni a figyelmét arra ha valamit rosszul csinált, valamint segít neki navigálni.
Ha rajtam múlna, én 1 évig nem engedném külföldön vezetni azokat, akiknek friss jogosítványuk van. Jelenleg csak a betöltött 18. életév a követelmény a külföldön vezetéshez, nem számít, milyen friss a vezetői engedély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!