Van valami házi praktika a kilyukadt kipufogó betömésére?
Per pill nincs kedvem (időm) a dologgal foglalkozni, pedig időszerű lenne, kb 3x3-as lyuk a hátsó dobon (rátolattam egy betontömbre...bakker...)
Tudtok vmi átmeneti megoldást, hogy ne legyen olyan hangos (sportos :DDD) a hangja? Mit érdemes a lyukba tömködni ami ott is marad?
ha 1szerű lemezkipu. akkor forrasztás cinkel vagy ólommal
ha valami überkipufogó akk csakis márkaszervízbe vidd
Ha tudnád, mekkora lyukakat hegesztenek be, még kicsinek is tartanád a 3*3-ast... :-)
No, de visszatérve: nincs rá ezen kívül semmilyen javítási lehetőség. A kipufogónak el kell viselnie a több száz fokos üzemű hőmérsékletet (van rá példa, hogy meggypirosan vagy halványvörösen izzik a leömlő, a cső vége is bőven 100 °C fölé hevül), a rázkódást, az alulról jövő vizes-latyakos-saras-mikor milyen lé vegyi és hőhatáson alapuló támadásait. Ha létezne bármi más anyag a vascsőn kívül, ami képes erre, az egész kipufogót ebből készítenék, mert annyi nyűgjük van vele így is a gyártóknak. De sajnos nincs...
Köszi az infót, a kipufogót már kicseréltem, de a középdobnál még lehet hogy szükség lesz némi gányolásra. Nem tudtam hogy van ilyen cucc.
Köszi!!!
Nem tudom, hogy aktuális-e még (olvassa-e valaki). Nekem is lyukas a kipufogóm. A cseréje nagyon drága lenne, ugyanis a teljes rendszert kéne cserélni (mert két helyen lyukas: a középső és a végdobnál), ami elég húzós, ha újat veszek (kb 50ezer forint, úgy, hogy az egész autó 150 ezer forintot ér). Én már többször hegesztettem szervizben, max egy-két hónapot bírnak, és ahhoz képest drágák.
Mivel megint kilyukadt, és most nincs pénzem kicserélni keresgéltem interneten, hogy milyen átmeneti megoldás van, ami olcsóbb, és én ezt találtam:
CarPlan kipufogójavító bandázs szalag.
a leírás szerint pont a kisebb lyukak javítására találták ki, és 700 Forint körül van az ára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!