Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kia Picanto miért jelzi a...

Kia Picanto miért jelzi a műszerfalon, hogy váltsak 5-be, ha kb 50-52-vel megyek,1600-1800 fordulattal, akár emelkedőn is?

Figyelt kérdés

Párszor hallgattam rá és persze nem bírta el az 5öst...de amúgy a 2-es kivételével, minden fokozatért előbb nyavalyog, mint amit én indokoltnak érzek. 1.2 MPI /84 LE

Szokjam meg vagy valami beállítási baja van?

2019. febr. 16. 09:35
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, de nekem is fura, mert amikor béreltünk egy opel moccát, hasonló paraméterekkel, 1.2-es 3 henger, az automata inkább 4000 körül próbáltat tartani és inkább visszaváltogatott már 1 mm gázra, ahor az ember érzésre még nem váltana vissza.
2019. febr. 16. 09:49
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Ez csak javaslat arra, hogy ha spórolni karsz üzemanyagot akkor válts fel egy fokozatot. A motor nem tudja, hogy emelkedőn megy a kocsi s ezért te döntsd el, hogy maradsz abban a fokozatban vagy váltasz.
2019. febr. 16. 10:02
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Ez csak javaslat arra, hogy ha spórolni akarsz üzemanyagot akkor válts fel egy fokozatot. A motor nem tudja, hogy emelkedőn megy a kocsi s ezért te döntsd el, hogy maradsz abban a fokozatban vagy váltasz.
2019. febr. 16. 10:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Nyugodtan bíráld felül, nem szentírás az a nyilacska!

Nálunk pl a céges Ford Tourneo Connect emelkedőn felfelé is jelzi, hogy váltsak fel. Felváltok, aztán persze köhög meg rángat mert nem bírja. Így nem foglalkozom vele, felülbírálom, és ha olyan a szituáció, nem váltok fel.

A saját 2018-as Astrám már valamivel intelligensebben kezeli ezt a jelzést. Figyelembe veszi az emelkedőt, vagy hogy épp gyorsítok. Ilyenkor nem jelzi már 1800-nál hogy váltsak, csak ha sík úton csordogálok.

2019. febr. 16. 14:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Felülbírálom, csak furának tartom, amikor próbáltam, akkor is csak azért hátha én vagyok a hülye, az összes eddigi autóm régi, használt kocsi volt, azoknak hallottam a motorhangján, ha váltani kell, ennek a motorját se hallom szinte, olyan csendes :)
2019. febr. 16. 17:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát ezeket én inkább viccnek veszem, az összes ilyen váltásjelző vagy hogy hívják, állandóan a legmagasabb fokozatot javasolja, szét is menne az autó, ha azt betartaná valaki.
2019. febr. 18. 17:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Az újabbak szerintem nem olyan rosszak. Sok mindent figyelembe vesznek. Pl visszaváltást is jelez ha olyan a szituáció, pedig még bőven nincs rángatáshatáron a motor.
2019. febr. 18. 18:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Ez csak felfele jelez, le nem
2019. febr. 20. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!