Vezérműszijat levettem az adagolóról. Visszaraknám, de nem találom el a fogat. Beindul, megnézem vag-gal, előtöltés 255. Gyakorlok vele, nehezen arréb sikerül egy foggal. Előtoltés 155. Próbálom még egy foggal, nem indul el. Mit rontok el?
Az egészet.
Levett vezérmű szíjat bem raknak vissza, azt biztonsági okokból cserélik, és a jelöléseket figyelembe véve rteszok fel az újat.
A lényeg pedig az, akinek nincs gyakorlata, ne nyúljon hozzá.
Azért beindítás előtt kézzel áttekered a főtengelyt mielőtt összevernéd a szelepeket? :D
(Kétszer kell átforgatni)
Volt egy dízel audi 100-om 5 hengeres. Én is jelre raktam a főtengelyt, azaz a kuplung harangnál megnéztem a jelölést. Az adagolónál is benne volt a csap. Felraktam a bordásszíjat. Az autó nagyon nehezen, de beindult. Próbáltam kicsit elfordítani az adagolót, de nem lett jobb. Aztán áthívtam egy barátomat.
Ő fordított még egyet a főtengelyen, jelölésre és úgy raktuk össze. Jó lett. Lehet, h neked is fordítani kellene még egyet.
Pedig csak arra tudok gondolni...
Az, hogy egy fokkal mínuszban vagy pluszban el van rakva attól még beindul simán!
10000% hogy nincs elrakva 180fokkal?
Mint írtam a főtengelyen 2 fordulat 1 fordulatot jelent :)
1 fordulat csak fél fordulat.... ha úgy rakod össze akkor totál nem lesz jó!
Én is megszívtam tavaly az öreg mercivel mert összerakásnál 1-el túl volt fordítva a főtengely és úgy tettem fel a bütyköstengelyt.
20 másodperces padlógázas indítózás kellett, hogy beinduljon, de beindult.... persze az udvarban kaszálni lehetett volna a fekete füstöt amit okádott :DDDD
Az adagolón is van jelzés.
Sajnos nem ismerem a típusodat.
Pl. az öreg 190-es mercin az adagoló oldalán van egy 17-es csavar amit ki kell csavarni és ha a főtengelyt 30fokra állítom akkor jön elő az adagolón a jel bent a lyukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!