Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Le szokta dobálni az autó a...

Le szokta dobálni az autó a fűtőradiátor csövet. Mivel rögzítsem?

Figyelt kérdés

Utángyártottat rakott bele a szerelő(a tudtom nélkül, nekem csak annyit mondott, hogy kicserélik 25 ezerért), és útközben már 2x is ledobta, természetesen azonnal elfolyt az összes fagyálló. Ezután majdnem kigyulladt az autó, szóval vontatva memtem haza.

A cső egyébként tökéletesen passzol, csak az autószerelő nem tudja rögzíteni, azt mondta, hogy ha megint ledobja, akkor vegyek gyári fűtőradiátort bele, csak az kétszer annyiba fog fájni, mint amennyiért belerakták az utángyártottat(munkadíjjal együtt 25 ezer).

Így néz ki:

[link]

Mivel rögzítsem? Esetleg erre a problémára lehet kapni valamilyen tartós, víz és hőálló ragasztót?

2019. febr. 13. 08:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Legalább olyan képet linkelnél amiből kilehet nézni valamit. Azt kellene látni hogy hogy kapcsolódik , rögzítődik egymáshoz a hűtő és a cső.

Ha rávan nyomva a cső akkor bilincsel szoktuk rászorítani.

2019. febr. 13. 08:22
 2/9 anonim ***** válasza:

Amit belinkeltél, az ún. gyorscsatlakozós. Itt semmire nem mész bilinccsel. Valószínűleg neked még a régi, hagyományos, bilincses megoldás van, csak közben módosítottak rajta gyárilag, és ennek megfelelő az utángyártott is.

Nem igazán látok normális módot ennek a rögzítésére, csak úgy, ha a fűtőradiátor kivezető csövei is már ilyen rögzítési megoldásúak lennének. Csókoltatom a szerelődet, aki ezt így kiadta a kezei közül, nem szolgál rá a szakember jelzőre.

2019. febr. 13. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Most látom, fűtőradiátort is cserélt? Akkor duplán hibázott, mert abból már kaphatott volna ennek megfelelő kivezetéssel is, csak kicsit körültekintőbben kellett volna eljárnia (vagy az alkatrész-beszállítójának).
2019. febr. 13. 09:22
 4/9 A kérdező kommentje:

Lefotóztam:

[link]

[link]

[link]

2019. febr. 13. 10:58
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, azt is cserélt.

Teljesen tanácstalan vagyok, mert egyébként jó lenne, nem szivárog, csak nem tudom hogyan rögzítsem oda.

2019. febr. 13. 11:04
 6/9 anonim ***** válasza:
A radiátor kivezetőcsövén kellene lennie egy olyan kialakításnak, ahova a fém rögzítő bepattan. Az rögzítené a helyén.
2019. febr. 13. 11:46
 7/9 Majatom ***** válasza:

Szerintem a két cső között az az S alakban meghajlított lemez rögzítené, csak a képen úgy látszik, mintha nem pattanna be a helyére. Én megpróbálnám egy vékony dróttal közelebb húzni a jobb oldali csőhöz.

Pl. így:

[link]

2019. febr. 13. 13:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Hiába van közelebb, még az elején ezzel próbálkoztunk, akkor is ledobja sajnos. :/
2019. febr. 14. 14:59
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem pattan be belülre a fémrögzítő, ahhoz túl rövid.
2019. febr. 14. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!