Mennyivel fog nőni az új és használt autók ára egységesen?
Elsősorban árral kapcsolatos a kérdésem, ezért itt tettem fel. Most jelentették be, hogy a nagycsaládosok 2.5 millió forint támogatást fognak kapni autóvásárlásra.
Az árnövekedésre ezeket az okokat látom:
A kereskedők (használt és újautó kereskedők is) élnek majd a lehetőséggel és beépítik az áraikba.
Már most sokan a későbbi áremelkedéstől tartva előbbre hozzák az autóvásárlást, ezért kereslet növekedés lép fel, ami az árakat is emeli.
Visszafogó tényező, hogy a külföldről hozott autó árakon ez nem fog változtatni és még többen fognak külföldi használtat hozni.
Kérdés még, hogy a 2.5 millió támogatást mire lehet majd felhasználni. Csak új autóra, vagy használtra is? Ha használtra, akkor külföldi autóvásárlásra nyilván nem.
Feleim, okoskodjunk kicsit, hogy mi várható.
#11#
Nem lesz semmiféle árfelhajtó hatása, nem tudják a kedvezményt tömegek igénybe venni, a már annak is örülni fognak a kereskedők, ha csak néhány plusz eladásuk lesz.
Annyi lesz a változás, amit már említettem: kijelölt kerekedésekben lehet beváltani az utalványt, és nem lehet további kedvezményt kialkudni.
Kérdező, én nem tudok róla hogy lenne.
Viszont eljött a 7 személyes, zöld rendszámos XM6-osok kora...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!