Motorkerékpáron hogyan működik az abs?
Figyelt kérdés
Tehát egy motoron elég veszélyes ha megcsúszik a kerék, főleg ha az első. Erre talalták ki ugye az abs t. Viszont az abs az autókban is szaggatottan működik. Legalábbis hóban, jégen kavicson ilyesmiken kicsit meg meg blokkol a kerék. Motornál is ugyan ez lehet a helyzet? Megblokkol elengedi aztán megint megblokkol? Persze ha így működik még az is jobb a semmitől, mert megblokkol egy pillanatra, lehet nem csúszik ki és van idő visszabb engedni a fékkaron, míg abs nélküli motoron megblokkol akkor az blokkol ameddif vissza nem engedem de addigra lehet rég elborulok.2019. febr. 6. 20:21
1/3 dirtboy válasza:
pedig motoron is ez a helyzet,a kezdetleges abs-ek nem is voltak valami jók,nem sokat értek.
ma már azért sokat fejlődött a motorokon az abs.
2/3 anonim válasza:
Motorral általában hamarabb áll fejre az ember, mielőtt megblokkolna az első kerék. Legalábbis én a Simsonomon mindig ezt éreztem, illetve Youtube-on is lehet látni olyan videókat, ahol mondjuk 150-nel megy egy komolyabb motor majd egy nagy fékezésre (mert mondjuk kijönnek elé szabálytalanul egy mellékutcából) már emelkedik is el a hátsó kerék a földtől és borul előre nagy sebességnél az illető. Talán az újabb sportmotoroknak már annyival alacsonyabban van a súlypontja, hogy ez nem történhet meg, és ott valóban lehet értelme az ABS-nek. Hogy ez így van-e, azt már nem tudom.
3/3 anonim válasza:
"mert megblokkol egy pillanatra, lehet nem csúszik ki és van idő visszabb engedni a fékkaron"
Motoros tréningen az ABS-eseknek azt mondták, hogy tessék tövig húzni, nem okoskodni, mert az ABS úgyis hatékonyabb a tapasztalatlan motorosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!