Ha autónál járó motornál leszedem a szelepfedelet, lesz baja neki?
Figyelt kérdés
Az autóm hidrotőkés, volt cserélve mind a 16, de az egyik gyári hibás, így ki szeretném deríteni, melyik csinálja. Ha leveszem a szelepfedelet és beindítom a kocsit, csinál kárt? Olajt szétfröcsköli a motor?2019. febr. 4. 21:17
1/15 anonim válasza:
Á, nem de amikor indítod jól hajolj fölé, különben nem látod, hogy melyik szorul cserére.
2/15 A kérdező kommentje:
Normális választ kértem, nem szeretem ezt a fajta hozzáállást. Tudatlan vagyok ebben a témában, nem értem, miért kell a másikkal baszakodni, ha már egyszer tudod a választ, ha valaki nem ért hozzá, tájékoztasd, nem az, hogy "hajol fölé, hogy jól lássam a cserére szorulót"...
2019. febr. 4. 21:30
3/15 anonim válasza:
Hagyjad az első válaszadót, nem evett palacsintát ,most kekeckedős kedvébe van. Kérdező, ne vegyél le semmit, menj szerelőhöz , Te írtad, hogy miért.
4/15 A kérdező kommentje:
Voltam szerelőnél, megerősítette, cseréltetett velem 30 ezerért olajat, jól lehúzott. Nem akarom itthon kicserélni, van egy jó szerelőm, csak neki ki van a töke velem, mivel folyton a motor kattogásával basztatom. Én csak azt akarnám megnézni, melyik az az egy hidrotőke, ami hibás.
2019. febr. 4. 21:54
5/15 anonim válasza:
Ha csak nincs olyan füled, mint a zenészek 1%-nak, akkor sehonnan sem fogod tudni "fülre" kideríteni, hogy melyik hidrotőke csattog. Egyik szerelőnk is magabiztos volt. Azután még egyesével 5 hidrotőkét rendelt, mire megtalálta a bűnöst. :-)
6/15 anonim válasza:
Oké hogy nem értesz hozzá. De akkor, kérdem én, miért akarod magad kideríteni hogy melyik a "rossz"? Ha egyáltalán rossz. Ezt honnan tudod? Még szakik sem tudják megmondani hogy melyik a rossz mert nem lehet bele látni a hidrotőkébe. A másik meg, hogyha gondolkodsz egy kicsit, akkor tudod hogy ott tocsog az olaj, mert kell a kenés a vezérműnek. Nyilván nem érdemes levenni a szelepfedelet és úgy járatni a motort mert tiszta olaj lesz minden. Oké, most mondhatod hogy videón láttál már olyat hogy fedél nélkül járatták a motort és egy csepp olaj sem repült ki. Ez függ a motor konstrukciójától is, meg attól is hogy mennyire van már eldugulva a motor olajrendszere. Ne ebből indulj ki.
7/15 A kérdező kommentje:
1. Onnan tudom, hogy hidrotőke, hogy mondta a szerelő.
2. Októberben kapott olajat, szűrőt, 16 hidrotőkét és 3x át lett mosva a rendszer. Azonban elkezdett csattogni a hidrotőke, az elején hangosan, majd elhalkult. Így kapott a héten megint új olajat, gyárit 30 ezerért jól lehúztak vele.
3. Biztosan nem fogom mind a 16-ot cserélni, ha csak 1 csattog, és megint kib@*zni 60 ezret megint az összes cserélésére.
4. Nem vagyok süket, a fülemmel nincs gond, eddig sikerült leszűkíteni 1 oldalra, így már csak 8 közül 1 szar, ezt sztetoszkóppal sikerült kideríteni. Továbbá annyira csattog, hogy a süket is halja, nem lesz nehéz azonosítani.
2019. febr. 5. 10:03
8/15 A kérdező kommentje:
Illetve azért akarom én kideríteni, mivel mint fent írtam, a szerelőmnek ki van a töke velem, hogy mindig a motor csattogásával zaklatom. És gondolkodtam, tudom, hogy van kenés a vezérműnél, szerelő többször is leszedte nekem járó motornál az olajbetöltő sapkát és nem frecsegett az olaj, pont ezért tettem fel a kérdést, hogy mi van ha? A motor pedig z14xep.
2019. febr. 5. 10:08
9/15 anonim válasza:
Z14xep nép a twinport is csattoghat!!!!!!
10/15 anonim válasza:
Nekem is z14xep motoros autóm van, cserélni kell rendszeresen az olajat es jo az, de sose lesz egy halk motor.... mindig vmi kerreg csattog, ezt megszoktam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!