Vezérmű csere mikor esedékes?
Van egy Cayc motorkódú oktávia, 2011es, még eredeti vezérléssel.
A használati útmutató 210k km-t ír, lehet ezt komolyan venni, vagy előbb cseréljek? Jelenleg 145k van benne
Vezérműszíj cserét, nem csak a megtett kilométer határozza meg ! A megtett kilométert is és a beszereléstől számított időt is figyelni kell , azaz meg van adva , hogy egy Continentál vagy Gates, Dayco, stb. szíjat hány év után kell kicserélni , független attól , hogy "lefutotta-e " a megengedett kilométer futást.
Emlékezetem szerint, 5 évente cserélni kell a vezérmű szíjat akkor is ha nem futotta le a gyár által megengedett km.-t.
Szervizben, pontos infóval fognak ellátni ha bemész a munkafelvételissel beszélni.
Egészen pontosan: ennél a motornál 210e km/10év a csereperiódus. Független attól, hogy Gates, Dayco, Conti szíj van rajta, azok csereperiódusa pontosan megegyezik a gyáriéval (műszakilag a gyárival megegyező/jobb paraméterrel kell rendelkeznie).
Természetesen, ha úgy gondolod, nyugodtan cseréltess vezérlést, de akkor már vízpumpával együtt (egy javaslat: keress hozzá gyári vízpumpát, cseredarabos normális áron elérhető, vagyis a régit le kell adnod)
210 ezer???
Szent szr.
Pl egy, 1.8 dízel peug XUD motornál nincs egyszerűbb vezérlés, 24mm széles szíj, de próbálná valaki 210 ezernél kicserélni....
Ez is kb olyan lehet, mint a mostanában divatos 30 ezrenkénti olajcsere...
Tiszta olajkoksz belül a motor, de azért cseréljünk 30 ezrenként olajat, igaz, hogy az olajjáratok is már eltömődtek, de nem baj.
Sosem vesz a delikvens másik autót, ha jó neki sokáig.
Miert kellene cserélni?
Ezeket alkatrészekben azért hagynak ezen kívül még.... Nem ugy vannak megcsinálva h 210 ezer oszt gatya.
Próbálta valaki? Én igen. 30 éves autón 17 éves szijkeszlet volt. Nem erdekelt max mrgadja magat.
Ha ezt írtak bele, nem véletlen. A mai szíjak kevlár erősítesuek.
Nyugodtan.
6# azért nem veszed figyelembe azt, hogy a 30 ezres periódus megkotesekkel van..
De tudom te autószerelő vagy kar vitatkozni. Mte már mindent lattal..
Én nem hinnék ennek a táblázatnak.
Nekem CBD motoros kocsim van, gépkönyv szerint 90.000 a periódus
"Olajat meg évszakonként cserélni."
Na te se leszel már hülyébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!