Fagyálló tulajdonsága hogy van? (bővebben)
Nem.
Ha a hűtőrendszerben G11 volt, és hozzá töltesz G12-t, akkor a korszerűbb G12 elveszíti minden egyedi tulajdonságát.
Magad is utánanézhetsz ennek az infónak itt:
Köszönöm a válaszokat!
Most G12-es fagyálló van az autóban(így vettem), viszont gyárilag G11-est ajánlanak.
Azért is kérdeztem ezt, mert G11-eset eléggé ritkán találok hipermarketekben, míg G12, G13+, G13 szinte mindenhol van.
Ha ilyet töltenék bele akkor az káros lenne, vagy csak szimplán nincs előnye egy G11-eshez képest?
Pontosítok:
Ha teljesen leengedném a hűtőközeget, kitakarítanám desztillált vízzel, és utána teljesen újratöltöm, és úgy öntöm bele.
Szóval nem a most benne lévőre töltenék rá.
Ha most G12 van benne, akkor bármelyik gyártó G12-ét rátöltheted. A tisztítást egyébként ötévente biztosan nem hátrány elvégezni.
A G11-et régebbi autótípusoknál használták, amelyeknek nagyobb mennyiségű vizet tartalmaz a hűtőrendszere.
A G12-nek jobb a hűtőképessége, ezért kisebb hűtőrendszer is elegendő.
A G11 tudomásom szerint egy korróziógátló bevonatot is képez a vízjáratok belső felületén, amit a G12 feloldana, ha összekevernéd, és a darabkák elakadhatnak a rendszerben.
A G11 lassan szerintem el is múlik, kimegy a forgalomból, ahogy az öreg autók is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!