Te odaadnád az autódat egy családtagodnak?
Ha neki nincs kocsija és valahová messzebbre kell mennie, de nem egyedül, és így olcsóbban kijön a benzinpénzből, mintha vonattal menne.
Hozzáteszem, jó sofőr, soha nem okozott balesetet (ellentétben a kocsi tulajdonosától), aki ráadásul annak a kocsiját törte össze, akinek szüksége van most autóra.
(Szülő-gyerek kapcsolatról van szó, ahol a "felnőtt gyereknek" (illetve feleségének) a nevén van a kocsi, ugyanakkor a feleség alig vezeti).
Szóval kérdés röviden: Megengednék a szüleidnek, hogy vezessék a kocsidat (távolabbra is)?
Persze, minden családtagom tud normálisan vezetni.
Az más kérdés, hogy senki nem akarja vezetni az autómat.
Több dologtól is függ.
Én éppen nem mindenkinek adnám oda..
ha tiszta a sofőr és a "személyzet" akkor lehet.
Ez leginkább attól függ, hogy milyen a viszony.
A szüleimnek bármikor odaadnám.
A bátyámnak, akit fél évente látok és aki anno nem engedte hogy kipróbáljam egy körre az autóját, neki nem.
Még nem volt rá példa, hogy más vezette volna az autómat. A kötelező biztosítás is úgy van rá megkötve, hogy csak én vezetem. Persze ha nincs út közben semmi gebasz, akkor úgyse derül ki. De ha van, az gáz...
Annak idején szüleim úgy kezelték a családi autót, hogy az viszi, akinek szüksége van rá. Teljesen természetes volt. Nem volt olyan hogy én autóm - te autód, hiába volt csak egyikük nevén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!