Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B-s jogsival hogyan vezethetné...

B-s jogsival hogyan vezethetnék 125-ös mocit?

Figyelt kérdés
Segédmotort alapból vezethetek, de nem lehet azt vhogy megoldani, hogy a 125-ös moci amit használtam vennék (még nincs konkrét kinézett példány) vhogy a papírokon 50ccm-esként lenne feltűntetve, hiszen nem hinném, hogy a rendőr ránézésére megtudná mondani, hogy ez most 50es vagy 125-ös...főleg egy 15-20 éves használt motor esetében...
2010. jún. 30. 13:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Annyira szeretem,amikor ilyen jó a rendőrök megítélése.Nem vagyok se tudatlan, se szerencsétlen, motorosrendőrként szolgálok már 7 éve.Ha egysegédmotoros kerékpárnál( ami hivatalos nevén moped) vannak olyan előírások,amelyeket a mai robogók/smkp-k 99% nem tud teljesíteni.Nem akarok most minden adatot felsorolni, mindenkinek van internete, de a robogó 99%-a nem smkp,hanem MOTORKERÉKPÁR.Azaz műszaki vizsgára kell vinni és forgalmi engedéllyel és rendszámmal kell ellátni.Szívből örülök,hogy mindenki,aki Bkategóriás jogosítvánnyal rendelkezik, 125 ccm-es motorkerékpárra ül(pl egy honda NSR-re),és 10-140 km/h sebességgel közlekedik a Hungárián.Én sohasem vezettem dízelmozdonyt, nincs rá jogosítványom, de ha valaki megmutatná, biztos elvinném a szerelvényt A pontból B pontba,csak egyszer esetleg elnézném a féktávot és bemennék a Keleti-pu restijébe. Van az anyukkámnak a Keeway robogója, megy vagy 42 km/h végsebességgel, na az egy szép moped, B kat jogsival tessék olyannal közlekedni, olyan mint a biciklizés.Ha a motorkerékpár nem felel meg az smkp előírásainak, a következmények a következőek:

szabálysértési eljárás

pénzbírság

hatósági gépjármű vizsgálat

kategória eltiltás

büntetőpont

Sokan elkezdenek lobogtatni olyan vámpapírt, ami fénymásolt, összegyűrt, lekávézott stb, hogy az ő motorjuk bizony 50es.

Ilyenkor

hatóság megtévesztése

okirat hamisítás

közlekedési bűncselekmény.

Félreértés ne essék, nem vagyok gxxxxci rendőr, a motorosokat barátomnak és társamnak tekintem és segítem ha kell.De ilyenkor nyáron ritka az a szolgálat, ami úgy telik el, hogy ne kaparjunk össze a földről 14-16 éves kölyköket, mert iszonyat nagyot esnek a fasza kis motorjukkal.100-al.Ha 40-el mennének, nem bénulnának meg, nem törne el a kezük lábuk és nem aludnának hason a nyári szünetben.

Konkrét büntetési tételeket nem tudok, nem vagyok szabálysértési előadó. De a "tudatlan és szerencsétlen" rendőrkolléga nem hiszem, hogy olyan nagyot tévedne számszerűleg.

motoros üdvözlettel:egy motorosrendőr

2010. jún. 30. 19:19
 12/12 anonim ***** válasza:
azért 40-el is szépen össze tudod törni magad ha papucsba, rövidgatyába meg akármibe vagy kivéve motoroscucc
2010. jún. 30. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!