Ha az útburkolat középen fehér, szaggatott vonallal van felfestve, akkor az az útvonal főútnak minősül, vagy sem?
Na kérlek szépen, a KRESZ-ben minden megtalálható.
Melyik az a rész (a magyarban), amelyikben az útburkolati jelek és elsőbbségadás találkozik. Egy kivétel van, a stop vonal.
Köszönöm szépen a kérdésre adott válaszokat.
Igen, ábrán én is találtam ilyet, sőt, pont ebből fakadt a kérdés, ugyanis a Totalcar c. online magazinban találkoztam ezzel a cikkel:
Amiben kizárólag ilyen kereszteződéseket mutatnak be. Én viszont akárhogy is törtem a fejem, egyszerűen képtelen voltam felidézni olyan kereszteződést, amiben mindkét, egymást keresztező út felfestéssel rendelkezne, de semmiféle jelzés nem segítené az elsőbbségi viszonyok eldöntését.
Szóval, ha ez egy valós forgalmi helyzet, akkor tudna valaki mutatni nekem a guglimapen élőben is ilyet? Ha ez ennyire általános, akkor biztosan nem nehéz ilyet találni, és csak az én figyelmetlenségem/bénaságom/szerencsétlenkedésem következménye, hogy nem találok ilyet.
Kötekedsz barátom, provokálsz.
Akárhogy is tipródsz, az útburkolati jel SOHA NEM SZABÁLYOZ ELSŐBBSÉGET.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!