Mi van akkor ha eladtam az autóm, a vevő körbe nézte, rögtön megirtuk az adás-vételit, elvitte. Most pár napnak utána felhív, hogy nem tudja le műszakiztatni, mert a 2 utolsó alvázszám be van rozsdásodva. Vegyem vissza?
Ezért kellene az eladónak megcsináltatni az eredetvizsgát, mielőtt eladja az autót.
Te nem tudod megcsináltatni rá? Ahova eddig vitted a kocsit?
És akkor maradna a vevőnél.
Nem tudom megcsináltatni ott,ahova eddig vittem,mert elvitte az autót az ország másik felébe...Az autót körül nézte és megvette...
Az érdekelne hogy jogilag kényszeríthet e a vissza cserére,vagy ez csak az én jóindulatomon múlik?
Szerintem nem vagy köteles tudni róla, hogy rozsdás az alváz szám, miért nézegetnéd? (én azt se tudom az én autómon hol van).
Akkor kényszeríthet arra, hogy visszavedd, ha be tudja bizonyítani, eltitkoltál előle valamit, amiről tudomásod volt - amennyiben az adásvételiben benne van, hogy ő az autót megtekintettem lehetősége volt átvizsgálni stb.
Szerintem itt a vevő követett el hibát azzal, hogy nem csináltatta meg veled az eredetiség vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!