Első autónak ez a BMW?
Szeretnék venni egy e46 330d első autónak ezt néztem ki mi a véleményetek róla? 1,2milliom van autóra de ez nagyon megtetszett.
[link] 17f
Azt most tegyük félre, hogy milyen állapotban is van az autó.
17 évesen, 3ezer köbcentis BMW... csinálj már egy kalkulációt a kötelező biztosításra, és csak akkor ábrándozz tovább, ha a kidobott összeg láttán nem sírod el magad.
17 évesen hidd el nem szabad ilyen autót venni.
Én is beleestem ebbe a hibába csak 20 évesen még egyetemistaként.
Akkor 10 éves autó volt és én csak 220Ci-t vettem.
Na az a kín szenvedés hogy az a kevés megkeresett pénzem mind ebbe öltem bele... Hiába volt szerelem első látásra, hiába húzta magával a csajokat mint állat, ha utána meg nemtudtam őket meghívni egy sörre se mert elvitte a pénzt a kocsi.
A kötelezőről nem is beszélve...
Javaslatom.:
Vegyél egy régebbi sportos autót. ez lehet Mitsubishi, Honda, Mazda, VW,
Nagyon nagy választék van.
Pl. egy Mazda 3-ast vagy 6-ost ami 2005-os, találsz 1.000.000ft körül. Ezek között lehet olyan járgányt találni aminek utána néznek, de ha nem is akkor is dobsz rá egy szép felnit, esetleg spoilert, és máris sportos lett.
BMW-t nem javaslom csak majd ha már keresel annyit hogy tisztán zsebbe marad nettó 150-200.
Hohó!! De külföldi okmányos autó! Figyelj!!
Ezt honosítanod kell, azután regadót kell fizetni, stb stb.. és a honosítás általában nem 1 nap.
Ezzel még számolj, hogy nem "beleülök és megyek". Jelenleg ha nem vagy kereskedő és nincs próbarendszámod, csak traileren lehet mozdítani, fel Pestre ahol elkezdik a honosítási munkákat.
Amúgy.. Nyilván tudod a BMW fenntartási költségeit. Szép autó, jó autó, de néha lehetnek majd meglepetés szervizek :)
Egy automata váltó cseréje 200 ezer körül van.
De arra tényleg számolj, hogy 850 a kocsi, honosítással kb 1 millió. Olajcsere, szűrőcsere, stb, ott is vagyunk hogy 1,2 milla. (Ha meg valamit cserélni kell benne, akkor meg ki is mentünk a keretből).
Vagy pedig nézz 1 milláig esetleg egy magyar okmányos bmw-t amibe beülsz és mész. :-) (meg ami nem automata váltós, mert a manuális nem fáj annyira mikor azt mondják: Na egy 100-as a csere.
No meg a kézi váltónál lehet tiltásig nyomatni :))
Esetleg ha javasolhatok valamit:
Ugyanúgy 330 d, a szín is egyezik, a km állás el van írva egy 0-val, tehát nem 24, hanem 240, de magyar okmányos és manuális! :)
Ha pénztemető kell, még ma vedd meg.
Nézd meg a kötelező és a gépjárműadó éves díját is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!