Audi a8 D2 Multitronic vagy tiptronic váltó van benne?
Tiptronic,Multitroniccal csak keresztmotoros Audikat szereltek.
A D2 az lutri, vagy jó vagy nem. De viszonylag olcsón felújítható.
1et megnéztem nemrég manual valtoval.gyonyoru volt az autó 2.5es volt,mentem vele jól ment stb. de amikor a motor picit bemelegedett elkezdett dadogni:( nemmertem megvenni,pedigsajnáltam otthagyni de ha ne adj isten már úgy kezdem hogy a motrát megkell bontani..áh..
most találtam egy 2.5es automatát..tudom 2.5es nem nagyon ajánlott tipusu motor:D meg irták hogy a multitronic váltó sem az. ezért kérdem ez tip vagy multitronicos audi.
és azért kérdeztem.
"eszembe jutott, hogy létezik elsőkeres D2-es A8-as is"
De keresztmotoros szerintem nincs belőle.
Persze hogy van különbség.
D2-be V6 fronthjatás esetén elvileg a 01K quattro hajtás esetén 01F váltó került.
forrás (23. pdf oldal): [link]
Az említett két váltóról itt olvashatsz:
D3-ba elvileg alapból a 6 sebességes Tiptronic ment:
V6 TDI D3-nál csak a 3.0-s volt, így max azzal lehet összehasonlítani. Ha jól gugliztam, akkor azt feltételezem, hogy ebbe a 09L váltó került, amiről itt lehet olvasni:
A 09L eszerint a 01V és 01L váltókat váltja le :-)
Azt már nem guglizom ki, hogy ezekről hol lehet olvasni, legyen házi feladat.
A lényeg, hogy ha nem is érted az idegen nyelvű leírásokat, a képekből akkor is ki lehet sakkozni, hogy alavatő technológia különbségek vannak a D2 és D3-as A8-as 2.5-ös és 3.0-ás váltója közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!