Skoda Fabia 2005-ös autómban a vészvillogó gombja folyamatosan világít. Hol lehet a gond?
Az indexek működnek, maga a vészvillogó is működik (tehát be és kikapcsol az összes index a gomb használatával). Minden működik, egyedül a gomb alatti világítás (led?) ég folyamatosan.
Feltételezem, hogy valahol kontakt hiba lehet, de mivel jelenleg nem tudom elvinni szakihoz, ezért hátha tud valaki itt adni valami tanácsot, hogy mi lehet a gond. :)
Le van döglesztve és a kulcs is ki van véve.
Eddig mindig kikapcsolt ilyenkor, de az utóbbi napokban nem kapcsol ki csak.
"...le van döglesztve.."
Kész vagyok! :D
Üdv!
A kapcsolóban a fényt LED adja. Az, hogy kivett kulcs mellett sem sötétedik el, illetve szabálytalanul ingadozik ezalatt a fénye, az arra utal, hogy a LED valahonnan a kapcsolón belül, vagy a csatlakozónál, vagy a kábelkorbács valamely szakaszán táplálást kap.
Amennyiben csak az elakadásjelző gombfénye világít akkor a helyzet kicsit bonyolultabb, mert a LED áramköre az irányjelző lámpákon keresztül is záródhat a test felé, ami jelentheti azt is, hogy a kapcsolóban, vagy annak csatlakozójában van zárlat, rosszabb esetben a kábelkorbácsban van zárlat, mely szabálytalanul meg-megszakad.
Szerintem ez lehet a jelenség oka.
Üdv.
Köszönöm! :)
Remélem, nem nagy baj. Holnap cserélik a kapcsolót. Remélem megoldja. :)
Akkor mese nincs, műszerrel kell kikeresni, hogy a LED mindkét vége hova csatlakozik.
Ennél többet már nem tudok segíteni.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!