Nemrég volt az autóm a P0420 hibakóddal szervizben, és most megint előjött. Valakinek valami tippje?
Már második alkalommal jön be az a fránya hibakód. Az elsőnél márkaszervízben nagyszervízt kapott az autó, úgyis esedékes volt.
A P0420 hibakód lehet:
-Ólmozott tüzelőanyag használata
csak megbízható helyen tankolok, azt amit kell ez kilőve
-Gyújtási időpont késleltetés előírás alatt
Új gyertyákat kapott az autó az első esetnél, a gyújtás rendben
- Olaj szennyeződés
Most volt olajcsere amikor először bejött a jelzés (Nem volt benne az előző óta csak kb. 15eKm)
- Henger gyújtáskihagyás
Gyönyörűen jár az autó, ellenőrizve szervizben is, nem volt ilyen hiba
- Sérült HO2S szenzor katalizátor előtt/után
Ellenőrizve, minden szenzor azt méri ami kijön a kipufogón
- Túl magas tüzelőanyag nyomás
Erről ötletem sincs, elvileg ez is jó
- Sérült kipufogócső/katalizátor/kipufogósor
Tökéletes a kipufogó, a cső, minden, a katalizátor egyben, gyári értékekkel pöfög a jószág. Tökéletes a kibocsátása. Műszerrel mérve.
Mazda 3, 2007 modell 160 eKm-el. Komolyan mondom megőrülök. Minden szenzor jót mér, az utolsó szervize volt a 160 ezres nagyszerviz. 250 eFt volt mindennek a rendbetétele (fékek, fékbetéteket és két tárcsát is cseréltek, két féknyerget, stb.), nem akarok rá megint költeni.
Ötletem sincs. Mérhet úgy rosszat egy szenzor hogy a teszteken jó? Eleve úgy tudom fel kell melegednie mielőtt mérhetne, ezért van benne fűtőszál. Egyből rossznak kéne lennie nem? 1 hónappal ezelőtt volt a szerviz. Érdemes lenne két szenzort venni és kicserélni? Az 30e Ftból meglenne, még talán én is ki tudom cserélni. Vagy vigyem vissza? Akkor ebben a hónapban meg kell húzni a nadrágszíjat, az előző havi szerviz is betette a kaput...
Sziasztok! Nem lettem okosabb.
Kiszedték a két szenzort, rámértek, mértek kibocsátást, megint minden jó. Azt mondták tankoljak jobb benzint és pörgessem jobban a motort. Hm. Pénzt nem fogadtak el, de sokkal okosabb sem lettem. Mondtam hogy cseréljék ki a lambda szondát akkor, erre előkeresik hogy 100 eFt(!!!!!!) a gyári. Lebeszéltek róla, bevallom nem volt nehéz. Keresek neten valami bontott darabot ha megint bejön a jel és berakom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!