Normális az, hogy néha-néha egy nagyobb füstöt ereget ki egy Euro5-ös dízelautó?
Akár az is lehet...
Én sokat megyek vele,de nekem kijelzi amikor regenerál.1-2 percnél tovább szokott tartani .
Nem indítás után a vízpárát látod? Hideg motornál, hideg nedves időben elég látványos tud lenni.
Nekem Euro4-es és Euro6-os dízelautóm vannak. Egyiket sem láttam még kimondottan füstölni, a fenti párán kívül. A régebbinél intenzívebb gyorsításkor sötétben a mögöttem jövő autó fényszórójának a fényében a tükörből látok némi "ködölést" de kb ennyi. Ebben még nincs részecskeszűrő. Az új már filteres, még soha nem láttam még ilyet se. A regenerálást nálam eddig mindig autópályán kezdet el, egy jó fél óra egyenletes 130-as tempó után. Nálam nem jelzi ki, csak a fogyasztási adatból látom, hogy az addigi 5-6 liter körüli pillanatnyi érték látszólag indokolatlanul az egekbe ugrik. (10-12l/100km környéke.) Olyan 10 perc kell neki, hogy végezzen és olyan 700-1000km-enként csinálja. Nem vettem észre, hogy ez alatt füstölne. De elvileg ekkor lehetséges.
Nem! Ez nem az indîtásnál lévő pára! Ez tegnap olyan tíz perc után jött, az egyik lámpánál állva láttam, hogy füstöl hátul, és rendes dízelfüst volt. Már csak a szagából ítélve is. De nem tartott sokáig. Ma például nem történt ilyen.
Agr szelep. Azt hogy tudom megnézni? Megnéztem a Google-on, azt írták ha az megdöglik, ráz a kocsi. Ebből ítélve meg biztosan nem döglött, de többet nem tudok róla. Vagy vigyem szervízbe és mindenképpen nézessem meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!