Egy robogó (5,5AH) akkujáról egy autó bebikázható elvileg?
Pár hete haldoklott az akkum, inkább cseréltem is.
De bele gondoltam, hogy a robogóm akkujáról be lehetne e bikázni?
Mert aztnéztem multiméteren, hogy az is ilyen 13,8-14V környékén van ha pörgetem.
Vajon kibírná-e?
Igen, csak jóval tovább rajt kell hagyni a bikázókábelt, mielőtt elkezdesz indítózni, mert a kisebb akku és generátor lassabban tölti a nagyobb autóakkut. Ehhez persze feltétel, hogy az autó akkuja vegye a töltést.
Csak a motorakkuval nem fogod tudni beindítani az autót, mert az alig 50 Ampert tud kiadni magából, az autó beindításához ennek a többszöröse kell.
Az előző válaszolónak fogalma sincs elektromos alapfogalmakról. Viszi a fényszórót, indexet, féklámpát, 3-4 ampert fordulaton le tud adni. Egy olcsóbb hálózati töltó sem tud többet.
Kapacitás = idő x áramerősség.
Volt olyan, hogy egy ismerős kocsijához (papája meghalt, neki nem volt jogsija, jogsis családtag még pár hónapig külföldön) csináltam egy adapterből egy csepptöltőt. Semmi extra, csak a feszültség beállítva maximum 13,6 voltra, és az áramerősség korlátozva kb. 60 mA-ben (a trafó védelme érdekében). A teljesen lemerült akkut (volt benne vagy 9 volt) egy hét alatt feltöltötte indíthatóvá. Pedig nem töltött bele többet összesen, mint kb. 10 amperórát (elméletben), ami az önkisüléssel is számolva kb 5-6 amperóra lehetett a gyakorlatban.
4es.
Igen! Marhára reális hogy 48 orán át húzza a rotyogónak a gázt a töltés érdekében. Szálj már le a Földre!
A kapcitást meg ne akard megmagyarázni. Az ólomakkuk töltési folyamatával sem vagy tisztában. Ülj le fiam. Egyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!