ECOTEC. fantázianév, leginkább. Ezek szeretik ugyan enni az olajat, de jók, ajánlhatóak. Az ASTRA G classic biztosan volt szerelve Twinport nevű motorral, ezeket tudtommal Lengyelországban csinálták, és nem ugyanaz, mint az ECOTEC.
2018. dec. 31. 12:27
2/10 anonim válasza:
Az Opel motorok fantázianeve az elmúlt kb 20-25 évben. Nem konkrét egyedi szabadalmaztatott technikai megoldásra utal.
Eco: ~economical, azaz gazdaságos, takarékos, környeztebarát.
Tec: technika.
Azaz takarékos technikának lehetne mondjuk fordítani, ami így önmagában nem sokat mond, egyfajta marketing elnevezés.
2018. dec. 31. 13:05
3/10 anonim válasza:
Az Ecotec (Emissions Control Optimization TEChnology) a General Motors (GM) védjegye.
Ecotec motor, a soros négyhengeres DOHC, SOHC motor, amelyet az Adam Opel AG és a GM Powertrain USA gyárt.
2018. dec. 31. 13:16
4/10 anonim válasza:
Ezen kívül ráírták a benzines és dízel változatokra is, attól függetlenül, hogy a dízelek többnyire a Fiat-tól jönnek. A Twinport konkrétan egy megoldásra utal és azok is EcoTec motorok. A twinport lényege, hogy a szívótorokban hengerenként van egy csappantyú, ami kb a felére szűkíti zárt állapotban a szívócső keresztmetszetét, így fojtva és takarékossá téve a motort. Nagyobb gázadásra ezek kinyílnak (vákuum vezéreltek) így a motor kevésbé fojtott, de többet fogyaszt.
2018. dec. 31. 18:57
5/10 anonim válasza:
Nekem Isuzu származású 1.7-es Opelem volt (Z17DTH) nem Fiat és annak is a motorburkolatán ott virított az Ecotec felirat. A Twinportnak nem tudom mi köze van az Ecotechez, mert 2007 után már nem is nagyon volt twinport. Ettől függetlenül a későbbi összes benzin vagy gázolaj üzemű (a gyárilag gázost nem tudom, de nem lennék meglepve ha azon is) Opelen egészen a PSA felvásárlásig ott virított a motorburkolaton az Opel embléma mellett az Ecotec felirat.
2018. dec. 31. 19:43
6/10 anonim válasza:
Most írtam, a Twinport az Opel benzineseinekre jellemző megoldás, hogy takarékossá tegyék őket.
2018. dec. 31. 20:26
7/10 anonim válasza:
???
Én pedig előtted írtam, de akkor még egyszer:
2007 utáni benzines opelekben nincs twinport. Nincs twinportszelepes megoldás. Pl benzines J Astrákban, K Astrákban sincs twinportmechanika (ennek ellenére nem kevésbé takarékosak, de a kérdés szempontjából a lényeg:), mégis ott virít a motorburkolaton az Ecotec felirat.
Magyarul minden twinportos Opel motor Ecotec, de nem minden Ecotec feliratú Opel motor twinportos.
2018. dec. 31. 23:47
8/10 anonim válasza:
Na pont ezt mondom én is. EcoTec-en belül vannak Twinport motorok.
2019. jan. 1. 08:31
9/10 anonim válasza:
A twinportnál nem a fojtás a lényeg. Nem ettől takarékos. Hanem attól, hogy a leszűkült keresztmetszet miatt drasztikusan megnőtt az áramlási sebesség, és jobb lett a hengerben a töltéscsere, és az üzemanyag is jobban elkeveredett a levegővel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!